pels polítics catalans presos

Les xarxes encoratgen una protesta de groc en la visita de Felip VI a Barcelona

Sectors independentistes promouen envoltar diumenge el Palau de la Música, on Felip VI assistirà al sopar del Mobile World Congress

1
Es llegeix en minuts

Per Twitter, Facebook i WhatsApp. Sectors de l'independentisme han començat a difondre missatges a les xarxes socials en què criden a rebre Felip VI diumenge que ve a Barcelona amb una protesta tenyida de color groc en defensa dels "presos polítics". Algunes veus fan una crida a "envoltar el Palau de la Música" aprofitant el sopar que celebraran les autoritats i els organitzadors del Mobile World Congress a l'emblemàtic edifici modernista de la capital catalana.

Notícies relacionades

"Diumenge que ve, 25 de febrer, Felip VI serà a Barcelona per assistir al sopar d'inauguració del Mobile World Congress que es farà al Palau de la Música. A partir de les 19 hores envoltem el Palau de groc per mostrar-li el nostre rebuig i exigir la llibertat dels presos polítics. ¡Passa-ho!", diu el text d'alguns missatges de WhatsApp. A Twitter se segueix la mateixa tònica i també n'hi ha que afegeixen una crida a manifestar-se de forma pacífica. En tot cas, molts dels que difonen aquestes convocatòries ho fan des de perfils amb pseudònim. També ha sigut retuitejat des d'alguns Comitès de Defensa de la República, com el CDRRibesroquetes, el CDR la Garriga i el CDR Solsonès.

Aprofitant la visita de Felip VI a Barcelona i la ratificació de condemna a Valtonyc per enaltiment del terrorisme i injúries a la Corona també hi ha qui demana ampliar el sentit de la protesta davant el Palau de la Música. I també n'hi ha que fan una crida a concentrar-se de groc mentre sona de fons la música del raper mallorquí. "¿Algú té un sound system ben guapo per posar-li Valtonyc a tot drap aquí al Borbó injuried mentre sopa?", es pregunta l'exdiputat de la CUP Antonio Baños.