CAUSA PER REBEL·LIÓ

El jutge atribueix a Rovira "una funció decisòria" en el procés secessionista

Disposa de 10 dies des de la notificació per pagar els 60.000 euros imposats de fiança

La interlocutòria diu que la "intervenció política" de Mas va ser "relativament llunyana"

zentauroepp42200883 madrid   19 02 18    marta rovira a la salida del tribunal s180219130755

zentauroepp42200883 madrid 19 02 18 marta rovira a la salida del tribunal s180219130755

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez

El jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena atribueix a la secretària general d'ERC, Marta Rovira, “una responsabilitat política del més nivell” en els plans posats en marxa per a la “segregació territorial” de Catalunya. Tenint en compte la seva importància política en el partit i com a portaveu del grup parlamentari de Junts pel Sí, va tenir “una funció decisòria en la concepció i execució d'un procés sobiranista” que va centrar l'activitat política de la legislatura, com a previà al full de rutaEnfocats, assenyala el magistrat.

En la seva resolució, el magistrat concedeix un termini de 10 dies a Rovira per pagar la quantitat de 60.000 euros que se li va imposar de fiança dilluns passat després de prestar declaració en la causa per rebel·lió, sedició i malversació. A més, haurà de comparèixer cada 15 dies al jutjat més pròxim al seu domicili.

En la resolució, el magistrat també explica que decreta la llibertat provisional de l‘expresident Artur Mas perquè la investigació realitzada fins avui li atribueix “una intervenció política relativament llunyana”.

Notícies relacionades

Pel que fa a Rovira, per qui l'acusació que exerceix Vox va demanar fins i tot presó provisional, però la fiscalia, llibertat sota fiança, el magistrat assenyala que l'exsecretària general d'ERC "ha acompanyat les seves responsabilitats polítiques amb declaracions públiques en què divulga la seva iniciativa, al mateix temps que descrivia els actes (després executats) que permetien incomplir les traves legals que impedien l'objectiu col·lectiu que els impulsava".

Així, va participar en les reunions descrites per Josep Maria Jové a la seva agenda, en les quals, diu la interlocutòria, "es debatia la millor estratègia que s'havia de seguir per aconseguir la independència". També fa referència a les converses telefòniques en què s'aprecia la seva participació "amb una clara capacitat decisòria, en l'organització i provisió dels centres de votació on es podia celebrar el referèndum il·legal que havia de conduir a la declaració d'independència".