Antonio Garrigues: "L'independentisme s'està comportant de manera més civilitzada"

El jurista madrileny afirma que és necessari "calmar i assossegar l'ambient"

zentauroepp42245885 graf6590  la coru a  21 02 2018   el jurista antonio garrigu180221190816

zentauroepp42245885 graf6590 la coru a 21 02 2018 el jurista antonio garrigu180221190816 / Cabalar

1
Es llegeix en minuts
EFE / MADRID

El jurista Antonio Garrigues Walker considera que és necessari "calmar i assossegar" l'ambient" en relació amb la crisi catalana, perquè, tot i els aspectes "preocupants" d'aquesta situació, "l'independentisme no està plegant veles de forma absoluta però sí comportant-se d'una manera més civilitzada".

"Necessitem calmar i assossegar aquest ambient, no serà fàcil ni a mitjà ni a curt termini, però l'obligació que tots tenim, incloent-hi els mitjans de comunicació, és generar una sensació i un clima de més entesa i més consens, jo crec que es pot fer, no hi ha res impossible", assegura Garrigues en una entrevista amb l'agència Efe.

El màrqueting de Puigdemont i Gabriel

Notícies relacionades

Sobre els casos de les fugides del president de la Generalitat Carles Puigdemont o de l'exdiputada de la CUP Anna Gabriel, sosté que "els independentistes estan utilitzant el que ells creuen que és un bon sistema de màrqueting per generar dificultats per defensar les seves posicions ideològiques". Per la seva banda, continua, "el Govern espanyol està fent el que ha de fer d'una manera correcta".

Garrigues Walker no creu que cap d'aquests pròfugs pugui ser jutjat finalment a Espanya ni que "a curt termini" es doni aquesta possibilitat. En tot cas, advoca per deixar que funcionin el sistema judicial i els sistemes legals "adequadament".