Un guàrdia civil declara que els votants de l'1-O no eren violents

L'agent desmenteix davant la jutge l'atestat policial del referèndum a Castellgalí (Bages)

zentauroepp40370794 correction   spanish guardia civil guards drag a man outside180220112824

zentauroepp40370794 correction spanish guardia civil guards drag a man outside180220112824 / RAYMOND ROIG

1
Es llegeix en minuts

Un agent de la Guàrdia Civil que va participar en l'operatiu de l'1-O a Castellgalí (Bages) ha declarat en un jutjat de Manresa que els votants en el referèndum no eren violents. Amb aquesta declaració el guàrdia civil desmenteix l'atestat que va redactar l'institut armat, segons ha informat TV-3.

L'informe de la Guàrdia Civil sosté que la gent que s'havia concentrat davant l'escola Sant Miquel va insultar i, fins i tot, va intentar agredir els integrants de les forces de seguretat. Un dels dos agents que van declarar davant la titular del Jutjat d'Instrucció número 2 de Manresa va admetre que això no era veritat i que en tot moment la resistència va ser passiva i que no hi va haver cap tipus de violència.

Notícies relacionades

La jutge té oberta una investigació sobre l'1-O en què ja han declarat sis guàrdies civils en qualitat de testimonis. Fins ara, tots havien ratificat els atestats. 

Les declaracions dels guàrdies han servit per identificar els càrrecs que van dirigir l'operatiu, entre ells un tinent coronel de la comandància de Sant Andreu de la Barca. La jutge l'ha citat per declarar a mitjans de març.