violència política

La manifestació ultra de Balsareny acaba amb agressions

Tres persones resulten ferides en l'acte de suport a un radical condemnat per robatori i tràfic de droga

h 3315578

h 3315578 / Julia Perez

1
Es llegeix en minuts

Una manifestació ultra que va tenir lloc dissabte a la nit a Balsareny (Bages) va acabar amb l'agressió a tres persones que eren a l'exterior d'un bar del poble. Segons ha confirmat a l'agència ACN l'alcalde de la població, Isidre Viu, un grup que havia participat en la manifestació va increpar tres persones que eren a l'exterior del bar del poble, entre ells, els propietaris del local.

Segons el relat d'Isidre Viu, els agressors "sense més ni més van clavar un cop de puny a un dels veïns, a un altre li van donar cops amb un pal de bandera, i a la tercera persona li van donar una puntada de peu".

Notícies relacionades

Una de les persones agredides va ser tractada a urgències i va presentar una denúncia, mentre que els altres dos agredits estudien si presenten denúncia aquest diumenge. L'alcalde de la població ha lamentat que es tracta d'un situació "intolerable" i ha destacat que els manifestants eren "gent violenta que anava a caçar", i que només buscaven una confrontació. "És molt greu que en una societat avançada com la nostra no puguem fer res més que amagar-nos davant persones com aquestes". Els Mossos d'Esquadra han confirmat que han rebut una denúncia d'una persona per lesions greus i amenaces.

Condemnat per robatori i tràfic de drogues

Els habitants de Balsareny ja havien manifestat la seva preocupació per la convocatòria de manifestació de la plataforma ultradretana Por España me atrevo. Aquesta plataforma havia convocat la manifestació per donar suport a Raúl Macià, un veí del municipi que està reclòs a la presó de Lledoners, ja que compleix condemna per robatori i tràfic de drogues. La plataforma, no obstant, afirma que Macià és un "pres polític", ja que es dona el cas que mentre disposava del tercer grau es va fer popular a les xarxes perquè va despenjar diverses estelades de la via pública i va penjar una bandera espanyola. També va arrencar la senyalització de "municipi per la independència" que hi havia a l'entrada de la localitat de Sallent.