Anar al contingut

DECLARACIONS A CATALUNYA RÀDIO

Puigdemont demana explicacions a l'Estat espanyol sobre l'imam de Ripoll

El candidat de JxCat reclama al CNI que els "esforços que dedica a mirar maleters" els dediqui a "salvar vides"

Puigdemont demana explicacions a l'Estat espanyol sobre l'imam de Ripoll

YVES HERMAN

El candidat de JxCat a presidir la GeneralitatCarles Puigdemont, ha reclamat aquest dissabte que la lluita antiterrorista no tingui fronteres ideològiques, i ha demanat explicacions a l'Estat sobre la relació entre l'imam de Ripoll i el CNI.

"Si haguessin compartit la informació sobre l'imam de Ripoll amb la policia catalana, hauríem pogut ser molt més eficaços contra aquesta amenaça", ha explicat en una entrevista de Catalunya Ràdio recollida per Europa Press.

Ha assenyalat que l'Estat no va compartir tota la informació amb la Generalitat, que "no va actuar pensant que s'ocultava informació", i ha insistit en el seu desig que els Mossos participin en els cossos europeus de seguretat.

"La nostra obligació, i esperàvem que també era la de l'Estat -però hem vist que no-, era protegir els 7,5 milions de catalans" (Carles Puigdemont)

En aquest sentit, Carles Puigdemont ha ironitzat amb la seva situació personal assegurant que el CNI "dedica tants esforços a mirar que no entri per la frontera en un maleter", uns esforços que podria dedicar a "salvar vides" compartint la seva informació. "¿En mans de qui hem posat la nostra seguretat?", s'ha arribat a preguntar. També s'ha interrogat sobre si els recursos contra el terrorisme estan "ben destinats".

Fronteres ideològiques 

"La nostra obligació, i esperàvem que també era la de l'Estat -però hem vist que no-, era protegir els 7,5 milions de catalans", ha criticat el líder independentista. I ha afegit que mai va pensar que l'Estat ocultés informació. "No hem pensat mai que amb la lluita contra el terrorisme s'hagi de fer cap tipus de política, i no creiem que hagi de tenir fronteres, encara menys ideològiques", ha afirmat.

En relació amb les negociacions per a la investidura, Puigdemont ha afirmat que correspon al Govern central "aixecar el 155", i s'ha mostrat convençut que s'arribarà a un acord que, segons ell, avança amb discreció.