SIS MESOS DESPRÉS DELS ATACS

Ripoll vol "arribar fins al final" per aclarir el vincle entre l'imam i el CNI

El consistori es personarà com a part perjudicada en el procés judicial pels atemptats de Barcelona i Cambrils del 17-A

zentauroepp42115513 pla mig de munell i polanco aquest dijous 15 de febrer de 20180216090649

zentauroepp42115513 pla mig de munell i polanco aquest dijous 15 de febrer de 20180216090649 / Gerard Vila

1
Es llegeix en minuts

L'Ajuntament de Ripoll ha sol·licitat al jutge que investiga els atemptats de Barcelona i Cambrils del 17 d'agost personar-se com a acusació per poder accedir a "tota la informació" i arribar "fins al final". Segons va denunciar ahir dijous l'alcalde, Jordi Munell, el Govern espanyol i el Ministeri de l'Interior mantenen els seus "silencis" sobre la vinculació del cervell dels atacs, l'imam Abdelbaki Es Satty, amb el CNIAbdelbaki Es Satty.

"Sempre tindrem la pregunta al cap: ¿si algú tenia la informació, es podrien haver evitat (els atemptats)? No pararem fins que hi hagi una resposta i demanarem les responsabilitats a qui tenien aquesta informació", va subratllar Monell, que es va mostrar molt crític amb l'Executiu de Mariano Rajoy. Munell va fer aquestes declaracions en la compareixença al costat de representants de diferents departaments de la Generalitat per informar del treball realitzat en aquests sis mesos en l'elaboració d'un nou model de convivència per evitar que es puguin reproduir atacs gihadistes com els d'aquest estiu a Catalunya. 

Al capdavant de la cèl·lula que va atemptar el 17-A hi havia Abdelbaki Es Satty, que era l'imam de Ripoll, i els joves que es van radicalitzar també vivien en aquest municipi. Aquells fets van commoure la ciutat, que a poc a poc ha tornat a la normalitat, tot i que l'alcalde va advertir que el fet que el Govern central no compartís la informació sobre la vinculació de l'imam amb el CNI alimenta encara més la "teoria de la conspiració".

Pla de convivència

Notícies relacionades

Munell va comparèixer amb representants de diferents departaments de la Generalitat amb els quals s'està treballant transversalment per elaborar el nou pla de convivència conjuntament amb organismes locals, comarcals i entitats. Ahir a la tarda es van reunir per exposar el treball realitzat. En sis mesos, s'han creat més de 12 taules de treball d'àmbits com l'educació, la salut o el laboral, entre altres.

Munell va posar en valor la resposta dels ciutadans de Ripoll que, després dels atemptats, han sabut encaixar els fets "sense caure en la trampa fàcil" que busca el gihadisme i l'Estat Islàmic com és "dividir la societat occidental". D'altra banda, va defensar el treball que s'ha de fer a partir d'ara per trobar les eines amb les quals combatre el "radicalisme ideològic".