LA FISCALIA GENERAL DE L'ESTAT, SOBRE CATALUNYA

Sánchez Melgar: si es menysprea la Constitució la resposta serà "proporcional i serena però inexorable i ferma"

"Si es reiteren actes de desobediència" els seus autors "es trobaran amb la resposta d'aquesta Fiscalia", afirma

img 2182 / JUAN MANUEL PRATS

img 2182
img 2186
img 2184

/

1
Es llegeix en minuts

El fiscal general de l'Estat, Julián Sánchez Melgar, ha avisat aquest dijous que si es repeteixen a Catalunya els "actes de menyspreu a la Constitució" la resposta de la Fiscalia serà "proporcional i serena" però també "inexorable i ferma". 

Durant un esmorzar informatiu organitzat per Europa Press, el fiscal general ha incidit en les paraules que ja va dir sobre aquest assumpte durant la seva compareixença al Congrés dels Diputats el mes de desembre passat, abans de ser designat, per assenyalar que la Fiscalia no té res a dir sobre les aspiracions polítiques independentistes sempre que aquestes es desenvolupin dins del marc constitucional.

Així mateix, ha afegit que el "desig general" és el de recuperar la convivència en aquesta comunitat però que "si es reiteren actes de desobediència" els seus autors "es trobaran amb la resposta d'aquesta Fiscalia".

Notícies relacionades

Per Sánchez Melgar, la defensa de la llei ha de ser "el límit, principi i fi" que ha de guiar l'actuació de la Fiscalia, i que les actuacions del Ministeri Públic a Catalunya són "una bona prova d'aquesta defensa de la legalitat" i de l'ordre constitucional.

Durant la seva intervenció, en què ha exposat els seus principals objectius com a fiscal general, ha anunciat que el seu departament està treballant en diferents instruccions que permetin garantir la unitat d'acció a la Fiscalia, com la que permetrà, davant la falta de jurisprudència, unificar criteris en matèria de delictes d'odi.