CRISI AMB CATALUNYA

La coincidència de Margallo i Tardà: no hi haurà solució fins que no s'abordi Catalunya com un problema espanyol

Diàleg distès entre els dos polítics davant la presència de Gabriel Rufián

zentauroepp42106162 madrid 15 02 2018 pleno del congreso de los diputados  en la180215140509

zentauroepp42106162 madrid 15 02 2018 pleno del congreso de los diputados en la180215140509 / DANI DUCH

1
Es llegeix en minuts

José Manuel García Margallo, exministre de Mariano Rajoy, i els portaveus d'ERC Joan Tardá i Gabriel Rufián han mantingut una distesa conversa al pati del Congrés dels Diputats aquest dijous. Margallo ha accedit a regalar-li i dedicar-li "amb afecte" el seu últim llibre a Tardà, el seu "bon amic i digne adversari", com li ha escrit.

Por una convivencia democrática: Una propuesta de reforma para adaptar la Constitución al siglo XXI és el títol de l'últim llibre de Margallo, que s'havia compromès recentment amb Tardá a regalar-n'hi un exemplar.

Segons han confessat tots dos després als periodistes, Margallo i Tardà coincideixen que fins que la crisi amb Catalunya no s'abordi com un problema espanyol no s'hi trobarà solució.

Notícies relacionades

Amb humor, Margallo ha insistit que la gran diferència és que Tardà és independentista "des de petit" i ell té passió per Espanya.

No obstant, l'exministre reconeix que "només des de la judicialització" no es resol el problema i, encara que s'ha de garantir que es respecta l'ordre constitucional, "s'ha de fer alguna cosa més, s'ha de fer política per resoldre el problema en el seu conjunt i durant un cert temps", ha remarcat.