LA VIDA DEL LÍDER D'ERC A LA PRESÓ

L'entorn de Junqueras assegura que té dificultats per anar a missa a Estremera

Institucions Penitenciàries assegura que pot assistir als oficis religiosos "en les mateixes condicions" que la resta d'interns

zentauroepp37518873 valencia 2 3 2017  econom a  oriol junqueras  el presidente 180215131656

zentauroepp37518873 valencia 2 3 2017 econom a oriol junqueras el presidente 180215131656 / Miguel Lorenzo

1
Es llegeix en minuts
Laura Puig / Xabi Barrena / J. G. Albalat

L'exvicepresident de la Generalitat i líder d'ERCOriol Junqueras, és catòlic practicant i, segons ha explicat en nombroses ocasions, va a missa sempre que pot. De tota manera, des que és a la presó preventiva d'Estremera (avui fa 105 dies), malgrat tenir més disponibilitat, sembla que no hi assisteix tan assíduament com podria.

Segons han assegurat fonts del seu entorn a EL PERIÓDICO, li estan posant "dificultats" per poder assistir a l'ofici religiós a la presó i també se li ha impedit la visita d'algun bisbe, però no han detallat aquestes dificultats. Una altra veu pròxima a l'exvicepresident sosté que aquests impediments poden ser deguts a "qüestions de seguretat".

Notícies relacionades

Institucions Penitenciàries, però, ha rebutjat rotundament que se li estiguin posant traves a Junqueras. "Pot anar a missa en les mateixes condicions" que la resta d'interns, recalquen fonts d'aquesta secretaria general dependent del Ministeri de l'Interior. Per poder assistir a missa, tots els reclusos han d'omplir una instància sol·licitant-lo.

Quan va sortir de presó, l'exconseller Jordi Turull va explicar que un dels moments en què coincidia amb la resta de membres del Govern empresonats era a la missa, encara que no va esmentar explícitament Junqueras, però sí Joaquim Forn.