REACCIÓ

Jaume Roures: "Estan buscant culpables per justificar la seva inoperància"

El president de Mediapro considera que l'informe de la Guàrdia Civil és en represàlia pel documental 'Les clavegueres d'Interior'

zentauroepp32673743 barcelona  5 de febrero de 2016  mediapro y jaume roures se 180213142648

zentauroepp32673743 barcelona 5 de febrero de 2016 mediapro y jaume roures se 180213142648 / RICARD FADRIQUE

1
Es llegeix en minuts

El president de Mediapro, Jaume Roures, considera que l'informe de la Guàrdia Civil que l'assenyala com a possible integrant del comitè executiu del procés busca "culpables per justificar la seva inoperància", i que també li fan "pagar" la producció del documental Les clavegueres d'Interior.

La Guàrdia Civil ha remès un informe al jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena en què assenyala que Roures "podria" formar part del comitè executiu format per dirigir el procés independentista català en la seva condició de professional expert en els mitjans de comunicació.

L'informe inclou tres trucades telefòniques que, al seu parer, "corroboren" que la Generalitat va comptar amb el suport de mitjans de comunicació privats "i en especial de l'empresari Jaume Roures Llop" per mobilitzar la societat catalana.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Roures ha assegurat aquest dijous que l'involucren per trucades telefòniques entre gent que no coneix "i que tampoc diuen res", cosa que segons ell "fa riure", si bé el sorprèn "que això es pugui enviar a un jutge per intentar provar no se sap què".

"Policia política"

Ha ressaltat que el fet d'haver-se enviat també al jutge el documental que va produir sobre els fets de l'1-O és "una mica d'una policia política", i ha considerat que aquell dia les "estructures d'Estat" dedicades a impedir-lo, com la Policia o el CNI, "van quedar en ridícul, perquè van aparèixer les urnes, les paperetes i es va fer" el referèndum.

Segons ell, ara "busquen culpables per justificar la seva inoperància" i també ha considerat que està "pagant pel documental sobre les clavegueres de l'Estat, on es posa en evidència que hi havia estructures paral·leles en la policia i en la judicatura, i quedava bastant demostrat el paper de determinats mitjans de comunicació de Madrid".

Notícies relacionades

"Em sorprèn que això es pugui utilitzar com a prova d'una teòrica participació en un comitè en el qual no he estat mai, que s'enviï al Suprem i que 4 dies després sigui portada de tots els diaris. Això és una càrrega que no et treus de sobre fàcilment, independentment del que faci el senyor Llarena amb l'informe", ha afegit Roures.

El president de Mediapro opina que "aquí hi ha un atac brutal als drets i les llibertats més bàsiques i la gent s'ho va empassant". "No sé si perquè contra l'independentisme tot s'hi val, o perquè hi ha un nivell molt baix de cultura democràtica", ha tancat.