CAMÍ A LA INVESTIDURA

Artadi respon a Pascal que Puigdemont ha de liderar el Govern

La portaveu de JxCat no aclareix si l'expresident està disposat a tornar

zentauroepp42103473 la portaveu de jxcat  elsa artadi  parlant durant l entrevis180215124933

zentauroepp42103473 la portaveu de jxcat elsa artadi parlant durant l entrevis180215124933 / Rafa Garrido

1
Es llegeix en minuts
Daniel G. Sastre

La portaveu del grup parlamentari de Junts per Catalunya, Elsa Artadi, ha sortit al pas de la reclamació de Marta Pascal que es formi com més aviat millor un Govern dins dels "marges de l'Estatut i la Constitució". La fórmula no encaixa amb l'estratègia de l'equip de Carles Puigdemont per intentar que es torni a convertir en president. Artadi, una de les principals col·laboradores del líder deposat després de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució, és clara: afirma que Puigdemont, el "president legítim", és qui ha de liderar el Govern.

En una entrevista a ACN, la portaveu del grup de JxCat es mostra d'acord amb Pascal en el fet que el més aconsellable és que es formi un Govern estable, que és "el que desitja i defensa tothom". Però segons ella és l'actuació "antidemocràtica" de l'Estat el que pertorba l'estabilitat, i que s'ha de fer, diu, és "restituir les institucions", en què engloba el president destituït, al Govern i al Parlament.

Notícies relacionades

Artadi sí que està d'acord amb Pascal en la idea que el dia a dia de l'Executiu s'ha de decidir des de la plaça de Sant Jaume, però no aclareix si Puigdemont està disposat a tornar per intentar agafar les regnes del Govern. "No hem canviat mai la nostra posició, el Palau és des d'on s'ha de fer el treball i aquesta és la nostra estratègia a seguir", afirma la portaveu de JxCat, que és una de les principals col·laboradores de l'expresident.

Preguntada sobre què passa si Puigdemont no torna a Catalunya, Artadi es limita a reiterar que la intenció és investir el seu candidat. Pel que fa a les negociacions en curs per posar en marxa la legislatura, assegura que JxCat i ERC s'han conjurat per negociar de manera "discreta", i que les converses són "diàries" i "intenses". "Trobarem la manera de solucionar la situació en què estem", afegeix.