PROCÉS JUDICIAL AL TRIBUNAL SUPREM

La Guàrdia Civil apunta que Jaume Roures estava en el "comitè executiu" de l'1-O

L'informe remès al Tribunal Suprem assegura que el productor audiovisual era l'encarregat de difondre el missatge independentista

zentauroepp32673743 barcelona  5 de febrero de 2016  mediapro y jaume roures se 180213142648

zentauroepp32673743 barcelona 5 de febrero de 2016 mediapro y jaume roures se 180213142648 / RICARD FADRIQUE

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La Guàrdia Civil considera que el productor audiovisual i fundador de Mediapro Jaume Roures podria haver format part del "comitè executiu" del procés i del referèndum de l'1-O i que consta al document EnfoCats, suposadament el full de ruta sobiranista que va ser confiscat a Josep Maria Jové, el segon de l'exvicepresident Oriol Junqueras a la Conselleria d'Economia. Així ho exposa l'institut armat en un informe, al qual ha tingut accés EL PERIÓDICO, remès al jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena, que investiga la presumpta rebel·lió comesa pel Govern català destituït.

L'informe assenyala que la mobilització popular pretesa per l'Executiu presidit per Carles Puigdemont seria més fàcil "si anava de la mà d'accions de comunicació contundents". A aquest respecte, la Guàrdia Civil destaca tres trucades telefòniques en què va participar Jové que, segons la seva opinió, corroboren que la Generalitat "va comptar amb el suport de mitjans de comunicació privats, i, en especial, de l'empresari Jaume Roures, fundador del grup Mediapro".

Els agents, a més, apunten al president de la cooperativa SOM, Oriol Soler Castany, com a "connector" entre el Govern català i els presidents de l'Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sànchez, i Òmnium Cultural, Jordi Cuixart. El mateix informe assenyala que Roures va habilitar l'1-O un centre de premsa des d'on el Govern català va anar fent les rodes de premsa informant sobre el desenvolupament i el resultat del referèndum unilateral.

"Els màxims responsables del moviment independentista són conscients que en les seves accions de comunicació hi juguen un paper fonamental els mitjans de comunicació social", segons la Guàrdia Civil. També incideix que comptar amb el "suport d'un proveïdor de serveis audiovisuals" com Mediapro "permetria difondre el missatge sobiranista a "un públic molt més gran".

Notícies relacionades

En aquest sentit, els investigadors recorden que va ser Mediapro qui va produir el vídeo sobre l'1-O difós per TV-3 i en què "es van enaltir les persones que van ser capaces de fer efectiu" el referèndum i "es van difondre els missatges que interessaven a la causa independentista".

La reacció

Després de transcendir l'informe, Roures s'ha declarat "sorprès pel baix nivell intel·lectual", ha dit, dels autors que l'han elaborat. En declaracions al canal 3/24, ha afirmat que el document conté "connexions i explicacions que ni els nens farien".