Anar al contingut

PARÒDIA

Puigdemont 'triomfa' en un conegut carnaval belga

Un home disfressat de l'expresident protagonitza la desfilada a la localitat flamenca d'Aalst

El Periódico

Puigdemont 'triomfa' en un conegut carnaval belga

Que Carles Puigdemont s'ha convertit en algú molt conegut a Bèlgica és una cosa que no posa ningú en dubte. A més, el conegut carnaval de la localitat flamenca d'Aalst ho ha ratificat.

En la desfilada pels carrers del municipi diumenge passat, va causar sensació una paròdia de l'expresident, en què un home amb perruca i ulleres a l'estil de Puigdemont va fer el recorregut en una carrossa que simulava un faristol ple de micròfons, en clara al·lusió a les nombroses rodes de premsa que ha realitzat el polític català des que es va instal·lar a Brussel·les.

Al faristol, també es fa referència a un nou partit, la Nova Aliança Catalana (NAC), paròdia de la Nova Aliança Flamenca (N-VA) que acull l'exmandatari, i els integrants d'aquesta formació: Juan Jamón (en al·lusió al ministre de l'Interior belga, Jan Jambon), Theo Franco (qui en realitat és el ministre que va oferir asil a Puigdemont, Theo Francken) i Bart Boulettos (el president del N-VA, Bart De Wever).

Acompanyaven Puigdemont un grup de cavallers portant banderes estelades. Unes estelades que eren, més aviat, 'tempestuoses', ja que en lloc d'una estrella a la part blava de l'ensenya lluïa un núvol de tempesta.

El carnaval d'Aalst compta amb 600 anys d'antiguitat i des del 2010 està reconegut com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco. El seu principal reclam és l'àcida sàtira de la política local i l'actualitat internacional. L'ajuntament va estimar que l'edició d'aquest any va reunir unes 80.000 persones que van desafiar el mal temps i les baixes temperatures.