RELLISCADA DE CIUTADANS

Cs de Manresa firma per error a favor d'una "república feminista" catalana i després rectifica

El grup municipal taronja corregirà la seva adhesió a la proposició amb motiu del Dia Internacional de la Dona

zentauroepp41352723 barcelona  barcelon s  18 12 2017     elecciones autonomicas180213201049

zentauroepp41352723 barcelona barcelon s 18 12 2017 elecciones autonomicas180213201049 / DANNY CAMINAL

1
Es llegeix en minuts
Efe

El grup municipal de Ciutadans a l'Ajuntament de Manresa (Bages) ha firmat per "error" una proposició amb motiu del Dia Internacional de la Dona que aposta per "fer de la república catalana una república feminista de dones i homes lliures". Posteriorment, Cs ha anunciat que rectificarà i retirarà la seva firma del document.

La declaració, impulsada conjuntament per ERCCDC i altres grups, fa una crida a recolzar la "vaga internacional de dones", convocada a Catalunya pel moviment feminista i els sindicats majoritaris. En declaracions a Efe, el responsable d'acció institucional de Cs a Catalunya, Joan García, ha explicat que s'ha tractat d'un "error", de manera que aquest dimecres, quan la proposició arribi a la Junta de Portaveus abans de ser votada en el ple --dijous-- la formació taronja retirarà la firma.

Notícies relacionades

García ha precisat que, amb el redactat actual, Cs no recolzarà en cap cas el text, ja que barreja una reivindicació que els taronges defensen com és la igualtat amb la "república catalana". També la rebutgen perquè es recolza en la vaga feminista del 8 de març, de la qual la direcció del partit s'ha desmarcat al·legant derivacions ideològiques alienes a la igualtat entre homes i dones, així com la seva instrumentalització.

Per la seva banda, el portaveu municipal de Cs a l'Ajuntament de Manresa, Andrés Rojo, ha afirmat en un comunicat que els acords de la moció "són assenyats", però que la part expositiva "confon amb temes que no tenen res a veure amb l'objectiu" de la iniciativa.