CAUSA PER REBEL·LIÓ

El Suprem reactivarà l'euroordre contra Puigdemont quan el processi

El jutge Llarena preveu finalitzar la instrucció a finals de març o principis d'abril

zentauroepp41934033 catalonia s ousted leader carles puigdemont  r  talks to the180207215406

zentauroepp41934033 catalonia s ousted leader carles puigdemont r talks to the180207215406 / THIERRY ROGE

1
Es llegeix en minuts

El jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena té previst tornar a activar l'ordre europea de detenció contra l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont quan dicti l'ordre de processament contra els exmembres del Govern, de l'anterior Mesa del Parlament i dels líders de les entitats independentistes. Previsiblement això passarà a finals de març o principis d'abril, que és ara mateix el calendari amb què treballa el magistrat per finalitzar la fase d'instrucció de la causa per rebel·lió.

Notícies relacionades

Segons avança aquest dillunsLa Vanguardiacitant fonts del Suprem, la intenció de Llarena és elevar la causa a judici abans que s'acabi l'estiu. Quan això passi, Puigdemont, els quatre exconsellers que estan amb ell a Bèlgica i la resta d'encausats presos seran inhabilitats, i llavors el jutge dictarà una ordre de presó internacional contra Puigdemont i Toni Comín, els dos pròfugs que mantenen la seva acta de diputat i, per tant, estan aforats.

Noves proves

La reactivació de l'ordre europea de detenció contra Puigdemont permetrà, segons les citades fonts, oferir a les autoritats belgues totes les proves que hi ha contra l'expresident i evitar que en aquest país es limiti l'abast dels delictes pels quals pugui ser jutjat a Espanya. El jutge va retirar el 5 de desembre l'euroordre d'arrest que va decretar la jutge de l'Audiència Nacional Carmen Lamela perquè llavors el sumari estava en una fase molt incipient. Però la instrucció ha permès obtenir noves proves.