Consell de Ministres carregat de modificacions legals

El Govern estudiarà ampliar la presó permanent revisable i que els plans de pensions es puguin cobrar als deu anys

Preveu aprovar avantprojectes sobre prevenció de blanqueig de capitals, finançament del terrorisme i sobre secrets empresarials

Consell de Ministres carregat de modificacions legals

Angel Diaz (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Govern estudiarà en la reunió d'aquest divendres del Consell de Ministres quatre avantprojectes de llei, entre ells el que modificarà el Codi Penal per ampliar els casos en què es pot aplicar la presó permanent revisablepresó permanent revisable, així com un reial decret que permetrà liquidar sense limitacions les aportacions realitzades als plans de pensions, així com els rendiments generats, als deu anys.

Així mateix, la reunió ministerial abordarà l'avantprojecte pel qual es modifica la llei 10/2010, de 28 d'abril, de prevenció del blanqueig de capitals i del finançament del terrorisme, amb l'objectiu de transposar una directiva realitzant alguns ajustos que millorin la seva efectivitat, sense modificar les seves línies bàsiques.

També en aquest àmbit es debatrà l'avantprojecte de llei orgànica que permetrà utilitzar les dades del registre de noms de passatgers per a la prevenció, detecció, investigació i enjudiciament de delictes de terrorisme i delictes greus. Una de les novetats és que s'inclourà els Mossos i l'Ertzantza entre les autoritats competents per sol·licitar i rebre dades, segons ha pogut saber EL PERIÓDICO

Notícies relacionades

Igualment, es donarà llum verda a l'avantprojecte de llei de secrets empresarials, que suposa la transposició de la directiva europea relativa a la protecció dels secrets comercials. Per a això, la norma defineix els secrets oficials, determina aquelles conductes constitutives de violació d'aquests secrets i determina el catàleg d'accions de defensa i altres mesures processals.

La febre legislativa de l'Executiu s'emmarca en un context en què el Govern intenta frenar les crítiques internes i externes a la seva falta d'iniciativa, sorgides després de la patacada del PP en les eleccions catalanes.