CAUSA PER REBEL·LIÓ

Sànchez recusa un magistrat del Suprem per ser vicepresident de l'APM

Considera que l'associació judicial s'ha destacat per rebutjar les idees independentistes

És el designat ponent de la resolució del recurs contra la prohibició d'assistir a actes de campanya

junqui

junqui / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez

L'expresident de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i diputat electe de Junts per Catalunya, Jordi Sànchez, ha demanat apartar del Tribunal Suprem un magistrat que ha de resoldre un recurs seu perquè considera que aquest jutge sent "animadversió" vers ell. Es tracta de Francisco Monterde, a qui el dirigent independentista demana recusar per figurar com a vicepresident de l'Associació Professional de la Magistratura (APM), col·lectiu de tendència conservadora, majoritari entre els jutges, que considera especialment hostil les vies unilaterals, segons entén que demostren els tuits de l'associació.

Notícies relacionades

El mateix jutge instructor, Pablo Llarena, va ser portaveu d'aquesta associació, igual que molts jutges de l'alt tribunal, cosa que fa difícil que l'incident presentat per Sànchez prosperi. Monterde ha sigut designat com a ponent de la resolució que resoldrà el recurs contra la negativa de Llarena a autoritzar-lo a assistir a actes de campanya. 

Obert rebuig a l'independentisme

La recusació sosté que l'APM "ha estat difonent els últims mesos nombrosos missatges que no només denoten un obert rebuig a la ideologia política que defensen" Sànchez "i altres encausats en les presents diligències, sinó que també acrediten evidents prejudicis respecte de la responsabilitat" de l'expresident de l'ANC "a propòsit dels fets" investigats en la causa per rebel·lió, sedició  i malversació.