ACTE A CÒRDOVA

Rajoy insta els independentistes a proposar un candidat que compleixi la llei

El president del Govern central avisa del perill que Ciutadans no tingui ni idees clares ni principis ferms

lainz41905582 graf4631  c rdoba  04 02 2018   el presidente del gobierno  180204133502

lainz41905582 graf4631 c rdoba 04 02 2018 el presidente del gobierno 180204133502 / Rafa Alcaide

2
Es llegeix en minuts
Julia Camacho
Julia Camacho

Periodista

ver +

El president del Govern, Mariano Rajoy, ha instat avui els independentistes a resoldre aviat la situació que han generat a Catalunya i proposin un candidat a president "que vegi les coses d'una altra manera" i compleixi la llei.

Rajoy s'ha referit a la situació política a Catalunya a la clausura de la convenció nacional sobre la presó permanent revisable organitzada pel PP a Còrdova.

"Espero -ha dit- que resolguin aviat si són capaços d'entendre la situació que ells han generat, que es nomeni una persona que vegi les coses d'una altra manera i sobretot que digui: soc un governant i per això compliré la llei, perquè és la meva obligació i és el que fan els països democràtics, civilitzats i avançats com Espanya". 

Ciutadans

En el mateix acte, Rajoy ha alertat del perill que suposa que Ciutadans sigui un partit sense "idees clares" i que es caracteritzi per "la revisió permanent dels seus principis".

Rajoy ha dirigit una successió de retrets a Ciutadans per la seva actitud davant diversos assumptes, entre ells el debat d'aquesta figura del Codi Penal, i ha reivindicat el PP com "el partit original del centredreta espanyol".

Rajoy ha recordat que el partit d'Albert Rivera va firmar amb el PSOE el febrer del 2016 un pacte que incloïa la derogació immediata de la presó permanent revisable, però vuit mesos després, al ple del Congrés, es van abstenir.

"Van votar ni sí ni no al que qualificaven de cadena perpètua inhumana, i no ens sorprèn d'un partit que es caracteritza per la revisió permanent dels seus principis", ha assenyalat.

I ha continuat els seus retrets: "La tardor de l'any passat seguien en el ni sí, ni no, en el no saben o no contesten, però aquesta vegada la seva abstenció va tenir conseqüències perquè amb la seva passivitat van contribuir que avui s'estigui tramitant al Congrés una llei per derogar aquesta pena".

"Ni tenen les idees clares, ni els principis gaire ferms, i no tenir aquestes coses clares o ben establertes pot tenir conseqüències perilloses per als espanyols", ha advertit.

Notícies relacionades

També en referència a Ciutadans, ha subratllat que el PP és el partit de les oportunitats, no de l'"oportunisme", i ha criticat que alguns diguin ara que tot el que s'ha fet a Catalunya perquè es compleixi la llei ha sigut gràcies a ells.

"Se'ls haurà de donar les gràcies. Que ho diguin, perquè aquí també revisen permanentment la seva posició", ha afegit.