SOBIRANISME

Tardà: "Tothom és important però el que és imprescindible és tenir Govern"

El polític d'ERC afirma que s'ha d'estar "en millors condicions per començar l'últim tram, el que ens ha de portar a passar d'una república declarada només simbòlicament a una d'efectiva

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El diputat d'ERC aCongrés Joan Tardà ha subratllat aquest dissabte, davant les dificultats per a la investidura del líder de JxCatCarles Puigdemont, que "tothom és important" encara que el que és "imprescindible és tenir Govern", per poder avançar cap a una "república efectiva".

Tardà ha fet aquestes declaracions a Molins de Rei (Barcelona) després del conflicte d'aquesta setmana entre ERC JxCat derivat de l'ajornament de la investidura, que es va produir després que el Tribunal Constitucional prohibís l'elecció a distància de Carles Puigdemont.

Els partits sobiranistes estan mirant de resoldre la situació i ERC, en concret, està a l'espera que JxCat li faci arribar una proposta sobre la fórmula per poder investir Carles Puigdemont de forma efectiva.

Notícies relacionades

En aquest context, Tardà ha remarcat que "tothom és important però només hi ha una causa política imprescindible, tenir Govern".

En aquest sentit, ha subratllat que disposar d'un govern permet "recuperar les institucions per tenir poder", amb la finalitat d'estar "en millors condicions per començar l'últim tram, el que ens ha de portar a passar d'una república declarada només simbòlicament a una d'efectiva".