DECLARACIONS DE L'EXDIRIGENT DEL PSOE

Alfonso Guerra, sobre Carles Puigdemont: "No hi és tot"

"L'elit política catalana està fent el ridícul fins a uns límits espantosos", afirma l'exvicepresident del Govern

Alfonso Guerra.

Alfonso Guerra. / JULIO CARBÓ

1
Es llegeix en minuts

Alfonso Guerra ha buidat el pap aquest dijous contra Carles Puigdemont. "No hi és tot", ha afirmat l'exvicepresident del Govern sobre l'excap de l'Executiu català. Si el veiés, diu, fugiria corrent.

Guerra, que ha assistit a Màlaga a la presentació del llibre Cataluña en su laberinto, de Juan Cano Bueso, president del Consell Consultiu d'Andalusia, ha afirmat que, si els dirigents nacionalistes no canvien la seva "actitud colpista", no s'aixecarà l'article 155 de la Constitució.

El conflicte català s'acabarà, ha afegit, quan es recuperi "el cor d'un milió de persones que estan hipnotitzades", cosa que s'ha aconseguit, segons l'exdirigent del PSOE, a través de "molts mitjans de comunicació i molta educació a les escoles".

Al ser preguntat pels periodistes sobre la proposta de l'exvicepresident Oriol Junqueras de combinar una presidència de la Generalitat "simbòlica" amb una altra d'"efectiva", Guerra tampoc ha tingut pèls a la llengua: "L'elit política catalana està fent el ridícul fins a uns límits espantosos".

Intervenció de TV-3 "obligada"

Notícies relacionades

L'exvicepresident socialista creu que el Govern central va aplicar el 155 "massa tard" i que "la intervenció de TV-3 era absolutament obligada".

També el PSC ha rebut. "Hi ha una espècie d'infecció nacionalista de baix nivell que tenen tots els partits", ha afirmat al ser preguntat per l'actuació dels socialistes catalans.