Sánchez, a Rajoy sobre Catalunya: "Si no fas res, no ets res"

El líder socialista eleva el to i reclama al president que no "cronifiqui" la crisi territorial

"Si la sortida de l'independentisme és Puigdemont, és que no vol una sortida", afirma

zentauroepp41858514 madrid  31 01 18   pedro sanchez  psoe  durante un desayuno 180131103138

zentauroepp41858514 madrid 31 01 18 pedro sanchez psoe durante un desayuno 180131103138

1
Es llegeix en minuts
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +

Pedro Sánchez ha recuperat la crítica contra Mariano Rajoy per la seva absència de propostes davant la crisi independentista a Catalunya. El líder socialista havia aparcat aquests missatges per afavorir la unitat amb el president del Govern, amb qui va pactar l'aplicació de l'article 155 de la Constitució, però aquest dimecres ha reclamat al líder del PP que no “cronifiqui” el problema. “En política, qui no fa res, no és res”, ha argumentat.

“El president ha de donar una sortida política a la crisi catalana, ha de resoldre els seus problemes, no cronificar-los. Espanya necessita un projecte comú. El PSOE està per la defensa de les institucions, de l'Estat de Dret i per la recuperació de l'autogovern”, ha dit Sánchez a Madrid, durant la presentació d'una conferència del secretari general dels socialistes madrilenys, José Manuel Franco.

L'ajornament del Parlament

Notícies relacionades

Sánchez s'ha aturat en la decisió que va prendre dimarts el president del Parlament, Roger Torrent, d'ajornar la sessió d'investidura però de mantenir viva, al mateix temps, la candidatura de Carles Puigdemont, fugit a Bèlgica i acusat de sedició, rebel·lió i malversació pel seu paper en el referèndum independentista de l'1 d'octubre. Amb la seva iniciativa, Torrent, d'ERC, va causar un profund malestar en amplis sectors de Junts per Catalunya.

“Si l'única sortida que proposa l'independentisme es diu Puigdemont, és que no vol una sortida. Estem veient un nou episodi: l'independentisme contra l'independentisme, una lluita de poder que té com a víctimes els catalans. La sessió d'investidura es podrà ajornar, però no els problemes dels catalans”, ha dit Sánchez. “L'independentisme no té la raó jurídica ni la política. Té majoria parlamentària, però no majoria social”, ha conclòs el líder del PSOE.