Investidura ajornada

L'ANC i els CDR no ajornen les seves convocatòries davant el Parlament

Després de l'ajornament de Torrent, l'entitat sobiranista no accepta "cap pas enrere de les nostres institucions en la defensa del mandat del poble"

zentauroepp41846285 general view taken on january 30  2018 of the catalan parlia180130115829

zentauroepp41846285 general view taken on january 30 2018 of the catalan parlia180130115829 / PAU BARRENA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i els Comitès de Defensa de la República (CDR) mantenen les seves convocatòries per manifestar-se davant el Parlament, malgrat que el president de la Cambra catalana, Roger Torrent, hagi ajornat el ple d'investiduraÒmnium Cultural, l'altra gran entitat sobiranista que també havia convocat, encara no ha decidit si persistirà en la seva crida a manifestar-se o retirarà la convocatòria.  

Després de l'anunci del president del Parlament, pocs minuts després de la deu del matí, l'ANC ha enviat un missatge als seus simpatitzants i militants a través dels seus canals oficials de xarxes socials expressant que "la voluntat popular no es desconvoca" i que mantenien la convocatòria de manifestació a dos quarts de tres a la plaça de Sant Jaume i a les tres davant el Parlament. 

L'entitat afirma en el seu comunicat que no acceptarà "cap pas enrere de les nostres institucions en la defensa del mandat del poble de Catalunya i en la defensa dels membres d'aquestes mateixes institucions" i reivindica que la investidura de Carles Puigdemont es porti a terme "sense ingerències" i "en els terminis i les condicions que ja estaven establerts".

Notícies relacionades

Per la seva part, els CDR també mantenen les seves convocatòries, sota el lema "ni un pas enrere" i considerant que no convoquen al Parlament "per investir una autonomia", sinó "per avançar cap a la República". Així ho han manifestat a través de la coordinadora nacional de CDR de Catalunya i a través dels seus canals locals. Les marxes estan convocades a confluir a les 15.00 hores al carrer Marquès de l'Argentera, davant el parc de la Ciutadella, i cada assemblea territorial es reuneix prèviament per desplaçar-se en columna cap a aquest punt.

No obstant, Òmnium Cultural, l'altra gran entitat sobiranista que ha organitzat i protagonitzat les grans mobilitzacions independentistes dels últims anys, encara està valorant la situació i decidint si manté la seva convocatòria de manifestar-se davant el Parlament o secunda com a organització les crides de la resta d'actors, segons informen fonts de l'entitat.