SENTÈNCIA PECULIAR

Condemna per odi als independentistes

Un jutge de Sabadell imposa un any i tres mesos de presó i multa una persona que va dir frases vexatòries als separatistes

zentauroepp41636685 barcelona 17 01 2018 politica votaci n para escoger la nueva180117095257

zentauroepp41636685 barcelona 17 01 2018 politica votaci n para escoger la nueva180117095257 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Catalunya s'han obert diversos processos judicials per delicte d'odi contra el col·lectiu de la Guàrdia Civil i, sobretot, després de les càrregues policials als col·legis electorals durant el referèndum unilateral de l'1 d'octubre. No obstant, no és habitual trobar casos de signe invers. És a dir, que l'odi es dirigeixi cap als sectors independentistes. Un jutjat de Sabadell ha condemnat ara a un any i tres mesos de presó i una multa de 720 euros una persona que a les xarxes socials va llançar expressions contra els que professen aquesta ideologia i, en particular, contra l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont. “No s'han de detenir, sinó afusellar-los i cremar-los, però a tots els separatistes”, va arribar a escriure.

L'acusat ha admès els fets i es va conformar amb la pena sol·licitada pel fiscal, que li atribuïa un delicte contra els drets fonamentals i les llibertats púbiques, però, a la vegada, va sol·licitar que se li apliqués l'eximent incomplet d'alteració psíquica. Per la conformitat de l'acusació pública i de la defensa, el jutge ha acordat la suspensió de la pena de presó imposada durant tres anys, que queda condicionada al fet que el reu no torni a delinquir. La multa la podrà pagar de manera fragmentada.