altercats durant una vaga

El jutge imputa nou persones per ocupar les vies del tren de Sants el 8-N

El jutjat ha admès un recurs de la fiscalia i ha citat els sospitosos per al mes de març

zentauroepp40866078 politica  huelga general ocupacion vias tren ave sants barce180122132832

zentauroepp40866078 politica huelga general ocupacion vias tren ave sants barce180122132832

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat

El Jutjat d'Instrucció número 24 de Barcelona ha citat a declarar com a investigats per als pròxims 26 i 28 de març nou persones, la majoria estudiants, que suposadament van participar en l'ocupació de les vies de l'estació de Sants, a la capital catalana, el 8 de novembre, durant la vaga convocada pel sindicat minoritari Intersindical-CSC i recolzada pels partits i entitats independentistes. Aquell dia, els manifestants van tallar sis trams de l'AVE i un de Rodalies.

El jutjat ha estimat el recurs interposat per la fiscalia contra l'acte de sobreseïments provisional i acorda la reobertura de les diligències que aquest van iniciar arran dels atestats dels Mossos sobre els desordres públics que es van produir a l'estació de Sants.

 

Identificats

Una vegada reoberta la causa, on s'investiguen possibles delictes de desordres públics i coaccions, la magistrada cita els nou investigats, que van ser les persones que es van identificar al sortir de les andanes, per prendre'ls declaració els pròxims dies.

Notícies relacionades

Durant aquesta jornada de protesta, motivada pels ingressos a la presó del vicepresident Oriol Junqueras i set consellers de la Generalitat, diversos col·lectius van portar a terme talls de trànsit i de línies ferroviàries a tot el territori català. Més de 150.000 passatgers es van veure afectats.