investidura

L'advocat de Puigdemont veu probable que el detinguin a Dinamarca

Alonso-Cuevillas diu que l'Estat té preparada l'euroordre si l'expresident viatja a Copenhaguen

was05e09

was05e09 / PERE BATLLE

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Carles Puigdemont pot ser detingut a Dinamarca si hi viatja aquest dilluns, segons ha reconegut el seu advocat Jaume Alonso-Cuevillas. En declaracions al programa Via lliure de RAC-1, ha reconegut que l'expresident de la Generalitat té intenció de viatjar a Dinamarca, però, així mateix, ha destacat que l'Estat -a través del Tribunal Suprem- té preparada l'euroordre per reclamar la seva detenció. I si això passa, hi ha un risc "bastant alt" que Puigdemont sigui detingut a Copenhaguen.

Malgrat això, l'advocat ha defensat que Dinamarca rebutjaria l'euroordre perquè, al seu parer, no es donen "els requisits més visibles perquè es pugui parlar de rebel·lió". També ha assegurat que no li consta que Puigdemont hagi decidit si tornarà a Catalunya i que tots els escenaris segueixen oberts. No obstant, en aquesta entrevista ha assenyalat que no descarta "una investidura telemàtica”, així com dissabte, en declaracions a una altra emissora, tampoc va descartar la possibilitat que es produeixi una investidura presencial

Notícies relacionades

No obstant, ha explicat que no està d'acord amb els lletrats del Parlament, que van redactar un informe en què rebutjaven una investidura telemàtica, i ha alertat que els lletrats "estan fent informes defensius, tothom té molta por, per la contundència amb què està actuant l'Estat espanyol".

Resposta a la fiscalia

Alonso-Cuevillas també s'ha referit a la nota emesa ahir per la fiscalia en què s'afirma que la "immunitat" que li ofereix el seu estatus de diputat no implica "impunitat", i per tant Puigdemont podria ser detingut si torna a Espanya. "És insòlit. En 34 anys de carrera mai he vist que la fiscalia faci notes informatives sobre un cas concret de mantera preventiva", ha comentat l'advocat.