ASSEMBLEA DE MADRID

Demanen la dimissió d'un conseller de Cifuentes per distingir entre "nens pobres" i "nens normals"

El PSOE i Podem exigeixen el cessament del conseller de Polítiques Socials i Família dels populars

Carlos Izquierdo provoca la indignació de l'oposició en un debat sobre la pobresa infantil

carlos-izquierdo-comunidad-de-madrid

carlos-izquierdo-comunidad-de-madrid

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / EP

Diputats del PSOE i Podem a l'Assemblea de Madrid han demanat aquest dijous la dimissió del conseller de Polítiques Socials i Família, Carlos Izquierdoper diferenciar "un nen pobre" d'un de "normal".

Aquestes paraules les va pronunciar en el marc del debat parlamentari del ple monogràfic d'atenció al menor que va tenir lloc aquest dijous al Parlament autonòmic.

"Vostè té un allunyament de la realitat enorme. ¿Vostè va pel carrer i va veient un nen pobre, i un de normal, un de normal?", va preguntar el conseller al portaveu del PSOE, Ángel Gabilondo, que havia criticant anteriorment la "pobresa infantil" de la regió.

Més tard, quan el diputat de la formació morada Emilio Delgado va prendre la paraula, va retreure a Izquierdo el que havia dit. "Els nens pobres són nens normals, qui no sembla normal fent segons quines declaracions en aquesta Assemblea és vostè. Ho he de dir", va afirmar, i va ser aplaudit pel seu grup i els socialistes.

Crítiques de Podem i el PSOE

Posteriorment, alguns parlamentaris regionals s'han pronunciat a Twitter. "Un conseller que ens pregunta si nosaltres distingim pel carrer un nen pobre d'un de normal ha de dimitir. Els nens pobres són com altres nens. És insultant, classista, discriminatori i malaltís", ha criticat la socialista Pilar Sánchez Acera.

Notícies relacionades

Mentre que el parlamentari Daniel Viondi ha penjat el vídeo amb les paraules del consell i ha indicat que "en 10 segons un membre del Govern de Cifuentes descriu el pensament del PP de Madrid sobre el concepte de qui és pobre". També, el diputat Agustín Vinagre ha qualificat de "vergonyós i indecent" l'afirmació. "Si això és el que pensa, que dimiteixi ja", ha traslladat. També s'hi han sumat altres socialistes, com Mónica Carazo o Carla Antonelli.

Des de Podem, el diputat Raúl Camargo ha retret a Izquierdo les seves paraules i ha dit que li produeixen "vergonya màxima", mentre que Pablo Padilla ha escrit que després de l'afirmació del conseller no hi ha "res més a afegir", i María Espinosa ha fet una enquesta, també a la xarxa social, sobre si el conseller ha de seguir al seu càrrec. Íñigo Errejón s'hi ha afegit i ha indicat que "hi ha consellers normals i consellers impresentables".