Comín i Serret també sol·liciten el vot delegat per a la investidura

Els diputats d'ERC a Brussel·les segueixen els passos dels de Junts per Catalunya, que van fer ahir la petició

zentauroepp39443457 barcelona 25 07 2017 pol tica mut de la reuni n del govern d180119125442

zentauroepp39443457 barcelona 25 07 2017 pol tica mut de la reuni n del govern d180119125442

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els diputats d'ERC que són a Brussel·les, Meritxell Serret i Toni Comín, han registrat aquest divendres una petició a la Mesa del Parlament per poder delegar el seu vot en un altre diputat al ple d'investidura, segons ha explicat el seu company d'escó Raül Romeva al Parlament.

D'aquesta manera, Serret i Comín segueixen els passos dels parlamentaris de Junts per Catalunya Carles Puigdemont, Lluís Puig i Clara Ponsatí, que dijous ja van sol·licitar poder delegar el seu vot.

Cap dels cinc van fer aquesta petició per al ple de constitució del Parlament que es va celebrar dimecres (encara que era la intenció de Puigdemont, Ponsatí i Puig), com sí que van fer els tres diputats empresonats Oriol Junqueras (ERC), i Jordi Sànchez i Joaquim Forn (JxCat).

Notícies relacionades

Correspon a la Mesa del Parlament, en què JxCat i ERC tenen majoria, acceptar o rebutjar la petició de delegació de vot d'aquests diputats. Per a aquesta decisió, compten amb l'informe dels lletrats de la Cambra, en què van apuntar que no és reglamentari permetre que votin els diputats a Brussel·les.

A més, el Govern central ja va avisar que recorreria el vot delegat dels diputats a Brussel·les, i per això, en cas que s'acceptés, seria automàticament impugnat davant el Tribunal Constitucional (TC).