Entrevista

Santi Vila fitxa per la privada però no descarta presentar-se a alcalde de Barcelona

L'exconseller d'Empresa, que va dimitir hores abans de la DUI i va ser expedientat pel PDECat per unes polèmiques declaracions posteriors, no dona per tancada la seva carrera política

santi-vila

santi-vila / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'exconseller d'Empresa i Coneixement Santi Vila (PDECat) s'ha incorporat al sector privat com a director general d'una empresa de serveis, encara que no descarta seguir en política i postular-se com a alcaldable per Barcelona.

En declaracions a RAC-1, Vila, que és doctor en Història des del 2017, ha recordat que aquest any haurà d'afrontar la causa judicial pel procés sobiranista, i per tant haurà d'"assumir responsabilitats i pagar les factures".

"Mentrestant, tinc la sort que em puc incorporar al món privat, en una empresa -que no ha detallat- on espero ser-los molt útil i, a la vegada, intentaré reprendre molt aviat la meva activitat acadèmica i tornaré a fer classes" com a professor universitari, ha explicat.

Notícies relacionades

Malgrat que el PDECat li va obrir expedient per les seves declaracions desmarcant-se del procés independentista poc després d'haver dimitit com a conseller en desacord amb la declaració unilateral d'independència, Vila no descarta postular-se com a candidat a l'alcaldia de Barcelona.

En les últimes setmanes, Vila s'ha dedicat a escriure un llibre titulat D'herois i traïdors,D'herois i traïdors que es publicarà al març i que aborda els esdeveniments viscuts en els últims mesos.