CAP A LA INVESTIDURA

Marta Rovira demana "realisme" i explorar noves aliances

La número dos d'ERC mira cap als comuns i aposta per ampliar les "fronteres" de l'independentisme

zentauroepp41581764 pla mig de la secret ria general d erc  marta rovira  abans 180113124505

zentauroepp41581764 pla mig de la secret ria general d erc marta rovira abans 180113124505 / Mar Marti

1
Es llegeix en minuts

En un moment d'alta tensió entre ERC i JxCat per la via d'investidura de Carles Puigdemont, la secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha reclamat "realisme" per "afrontar les dificultats" i s'ha mostrat favorable a "buscar aliances i explorar les fronteres de l'independentisme per seguir creixent i per ser cada vegada més forts". Un missatge que es pot interpretar com una invitació a acostar-se als comuns.

Davant el consell nacional del partit, la número dos dels republicans ha situat aquest dissabte com a principal prioritat la recuperació "urgent" de les institucions catalanes perquè no fer-ho significaria "perpetuar l'article 155 i consolidar el Govern del PP, que només ha tret quatre diputats i ha quedat derrotat clarament a les urnes".

"És urgent tornar a posar les institucions a les mans dels ciutadans que han decidit com s'ha de governar i legislar, amb els objectius de crear un país més pròsper, just i net", ha assegurat Rovira.

"Passos sòlids"

Rovira ha advocat per "fer passos sòlids, ferms, clars i contundents, que reflecteixin que volem continuar construint país afrontant les dificultats amb realisme i explorant les aliances i les fronteres de l'independentisme per seguir creixent i ser cada dia més forts".

Segons ella, el primer pas en aquesta direcció s'haurà de fer dimecres que ve, quan està previst l'elecció de la nova Mesa i la constitució del Parlament. Rovira ha sigut clara a l'hora d'apuntar que l'elecció de la Mesa "és un pas indispensable per no malgastar la victòria a les urnes", aconseguida pels partits independentistes en les eleccions del 21 de desembre.

"Vull donar un missatge clar: el que cal és fer valer el resultat del 21-D, que el mandat sorgit de les urnes vegi el resultat en les institucions. És crucial recuperar les institucions i amb urgència", després d'advertir que el PP "té en el punt de mira" els mitjans de comunicació, la sanitat i l'escola públiques.

Elogis a Forcadell i Mundó

Notícies relacionades

Durant el seu discurs, la dirigent republicana ha reconegut també el treball realitzat per Carme Forcadell, que no repetirà com a presidenta del Parlament, i Carles Mundó, que ha deixat la política, i també ha tingut paraules de record per al líder del partit, Oriol Junqueras, a la presó, així com per als Jordis, que també segueixen empresonats.

"Tenim un partit de gent extraordinària i amb entrega absoluta al país. En condicions adverses ha aconseguit un creixement com mai abans", ha apuntat, després de mostrar-se orgullosa especialment pels resultats a l'àrea metropolitana.