NOVA PETICIÓ

Sànchez afirma que si no queda en llibertat haurà de renunciar a l'escó

El diputat electe de JxCat assegura que "mai ha defensat la unilateralitat" i sí les "vies pacífiques"

L'expresident de l'ANC demana per escrit al Suprem quedar en llibertat per provar que no delinquirà

zentauroepp39881200 barcelona 31 08 2017 joan rabasseda jordi sanchez y jordi cu171214132152

zentauroepp39881200 barcelona 31 08 2017 joan rabasseda jordi sanchez y jordi cu171214132152 / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez

L'expresident de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i diputat electe per Junts per Catalunya, Jordi Sànchez, ha presentat aquest divendres un escrit al Tribunal Suprem per tornar a sol·licitar la seva excarceració. Entre els arguments que esgrimeix figuren els que ahir va plantejar de viva veu davant el magistrat Pablo Llarena, com que "mai ha defensat la unilateralitat" i "sempre la via pacífica i democràtica", i per tant es va sumar "a un projecte polític en aquest sentit".

Sànchez sosté que "l'única manera de poder acreditar-ho és deixar-lo en llibertat i que pugui exercir la seva funció pública complint aquest compromís", perquè "el contrari li deixaria com a única opció la renúncia al càrrec de diputat", que és un dret fonamental legítimament obtingut en les eleccions del 21-D.

Notícies relacionades

Al llarg de 24 pàgines, Sànchez recorda que ja ha presentat al Parlament "el jurament o promesa d'acatar la Constitució espanyola i l'Estatut d'autonomia" i que, "en cas que la formació Junts per Catalunya alterés el seu programa electoral i optés per una declaració unilateral d'independència, no seguirà cap decisió en aquest sentit".

Aquesta última manifestació, tal com va exposar en la seva declaració davant Llarena, "no s'ha de considerar oportunista ni mentidera, ja que és la verbalització del seu sentiment històric sobre la manera com s'havia i s'ha de desenvolupar l'anhel independentista".