NEGOCIACIÓ A BRUSSEL·LES

Puigdemont ofereix a Marta Rovira ser la número dos del Govern

JxCat i ERC negocien a Brussel·les el repartiment de poder del nou Executiu

martacarles

martacarles

1
Es llegeix en minuts
Daniel G. Sastre / Xabi Barrena

Carles Puigdemont va plantejar aquest dimarts a Marta Rovira, la secretària general d'ERC, convertir-se en número dos delGovern. Durant el sopar a Brussel·les, en què tots dos van pactar evitar un bloqueig en l'inici de la legislatura, es va parlar també de la composició del futur Executiu i del repartiment de poder entre Junts per Catalunya i els republicans, segons fonts coneixedores del desenvolupament de la reunió.

Encara que fonts dels postconvergents donen per fet que Rovira es convertirà en consellera primera de Puigdemont, en el cas que aconsegueixi el seu objectiu de ser investit president de la Generalitat per una via encara per definir, altres veus de l'entorn d'ERC insisteixen que “no hi ha res tancat”, al marge d'evitar el bloqueig de la sessió de constitució del Parlament.

Però per als postconvergents l'abast dels acords va més enllà. I inclou també que els independentistes controlaran finalment la Mesa: dels seus set membres, dos seran per a JxCat, dos seran per a ERC, dos per a Ciutadans i un per al PSC.

Notícies relacionades

Falten per perfilar els noms que ocuparan aquestes cadires, i sobretot qui serà el pròxim president del Parlament, que sortirà d'entre les files dels diputats elegits per ERC. Fonts dels partits sobiranistes creuen que el successor de Carme Forcadell -que encara no està totalment descartada, però està molt condicionada per la seva situació processal- ha de ser algú que no estigui implicat en assumptes judicials.

Tampoc està pactada la via per la qual Puigdemont intentarà la reelecció. Podria ser la de la investidura telemàtica, que presenta grans esculls legals, o una de “delegada”, en què el discurs de l'aspirant a president seria llegit per un altre diputat independentista.