Als 77 ANYS

Mor Antoni Subirà, fundador de CDC i exconseller d'Indústria

Va impulsar la internacionalització del sistema de producció català i va estendre la implantació d'infraestructures tecnològiques avançades

zentauroepp24271241 valor antoni subir    profesor del iese    180107195358

zentauroepp24271241 valor antoni subir profesor del iese 180107195358

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué

L'exconseller d'Indústria i fundador de Convergència Democràtica de Catalunya, Antoni Subirà, ha mort aquest diumenge a l'edat de 77 anys. 

Subirà va ser juntament amb Jordi Pujol, Miquel Roca i Anton Canyelles, un dels ideòlegs de CDC en la clandestinitat. Un cop instaurada la democràcia, va ser diputat per CiU al Parlament de Catalunya durant les primeres quatre legislatures i portaveu del grup parlamentari des del febrer del 1982 fins al desembre del 1989. Aquell mateix any va ser nomenat conseller d'Indústria i Energia, càrrec que va ocupar fins al juny del 1996, quan passa a ser conseller d'Indústria, Comerç i Turisme de la Generalitat fins a finals del 2002.

Notícies relacionades

Amb el seu lideratge, va impulsar la internacionalització del sistema de producció català i va estendre la implantació d'infraestructures tecnològiques avançades de serveis a diferents sectors.

Com a conseller, va formar part de nombrosos organismes, entre els quals es compten la presidència de la COPCA, Institut Català de Consum, Institut Català de Tecnologia, Turisme de Catalunya, Centre Internacional de Mètodes Numèrics de la Universitat Politècnica de Catalunya, Catalana d'Iniciatives, l'ICEX i Fira Internacional de Barcelona.