Polítics presos

Jordi Sànchez i Joaquim Forn s'acrediten com a diputats al Parlament

No obstant, els electes de JxCat encara no han jurat acatar la Constitució i l'Estatut, cosa que els invalidaria com a diputats si no ho fan abans del 17 de gener

junteros

junteros

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto

Els diputats electes de JxCat Jordi Sànchez i Joaquim Forn, un pres a Soto del Real i l'altre a la presó d'Estremera, han presentat les credencials per convertir-se en diputats de ple dret el 17 de gener, una vegada es constitueixi el Parlament de Catalunya. Així ho han confirmat fonts de Junts per Catalunya, i el seu representant legal és qui ha presentat tots dos escrits davant les oficines de la Cambra.

No obstant, els electes presos només han completat un dels quatre tràmits necessaris per poder adquirir l'estatus de parlamentari de ple dret durant la pròxima legislatura. Sànchez i Forn encara no han presentat tres documents més exigits per completar el tràmit: una declaració de béns, on detallin els seus béns immobles i patrimoni; una declaració d'activitats, amb el seu currículum professional i el seu historial anterior en càrrecs públics, i una declaració escrita en què juren acatar i respectar la Constitució i l'Estatut de Catalunya.

Tots aquests requeriments es presenten per escrit i pot ser un apoderat qui faci els tràmits en nom dels electes.

Notícies relacionades

Fonts del partit han confirmat que avui dia encara no han presentat cap d'aquestes tres documentacions, cosa que provocaria, si no ho fessin abans de la constitució del Parlament, que no poguessin ser diputats de la Cambra. Aquestes fonts no han pogut confirmar quan presentaran la documentació, si ho acaben fent, davant la possibilitat de deixar l'escó de diputat buit, donada la seva condició processal.  

El perfil de Twitter que envia missatges en nom de Jordi Sànchez (@jordialapreso) n'ha llançat un avui en què afirma que "els diputats electes" compliran el seu mandat. "Defensarem la democràcia a Catalunya i d'aquesta manera portarem ben alta la torxa dels valors europeus".