VEU "URGENT" PRESIDIR LA MESA

Arrimadas no descarta la seva investidura si ERC i JxCat "fracassen"

La líder de Ciutadans veu "urgent" que la seva formació presideixi la Mesa del Parlament per evitar repetir "barbaritats"

jregue41394940 barcelona  22 12 2017 politica   comparecencia de ines arrim180103094122

jregue41394940 barcelona 22 12 2017 politica comparecencia de ines arrim180103094122 / JOAN CORTADELLAS

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Malgrat la pressió dels constitucionalistes sobre Ciutadans perquè prenguin la iniciativa i intentin governar la Generalitat, els taronges es mantenen en el que ja han dit. La líder del partit, Inés Arrimadas, ha insistit aquest dimecres que la seva prioritat és aconseguir la presidència de la Mesa del Parlament, reivindicant-se com a força guanyadora en vots i en escons, una peça clau per evitar repetir les "barbaritats" de la legislatura passada. I ha criticat les decisions de Carme Forcadell al capdavant: "Va ser encara la presidenta de l'ANC i era com la delegada del Govern de Puigdemont a la Mesa", ha afirmat en una entrevista a Onda Cero.

Mentre ERC i JxCat negocien a Brussel·les com capitanejar el mateix òrgan, els taronges promocionen José María Espejo-Saavedra, membre de la Mesa en l'última legislatura, com a president. "No serà fàcil perquè els independentistes la volen controlar per saltar-se totes les resolucions judicials", ha rematat. A Ciutadans li corresponen dos llocs, dos més serien per a ERC, dos per a JxCat i un per al PSC.

"President holograma"

"Puigdemont està fugat i no pretén tornar, vol ser un president holograma", ha dit Arrimadas, alhora que ha considerat que provarà de ser investida presidenta de la Generalitat, si els independentistes "fracassen", malgrat que seria un intent fallit perquè, encara que reuneixin el suport dels comuns, sumarien 65 escons, a tres de la majoria absoluta. 

"No hem tirat la tovallola ni de bon tros", ha puntualitzat, i ha assegurat que "no té gens clar que els independentistes es posin d'acord" per configurar el nou Executiu. Ha recordat que alguns dels diputats electes són a la presó o a Bèlgica, i per tant dubta que el dia de la investidura aconsegueixin els 68 vots necessaris. 

Notícies relacionades

Molt més concís ha sigut el secretari general del partit, José Manuel Villegas, que ha assenyalat que "no és moment de presentar una investidura que és inviable". En declaracions a RNE, ha apuntat que, al seu parer, els independentistes "es posaran d'acord perquè Arrimadas no sigui presidenta".

Dards al PP i al PSC

La líder de Ciutadans ha retret al PP i al PSC la seva pressió perquè provin de desbancar l'independentisme del Govern. "Els partits independentistes tenen majoria en escons perquè el PP i el PSC no han volgut canviar la llei electoral en tots aquests anys", els ha llançat. Als conservadors els ha assenyalat la seva derrota electoral, al quedar-se en només 4 escons, i als socialistes que hagin centrat la seva campanya a negar un eventual suport al seu partit, cosa que, segons ella, ja han rectificat. "Ho fan per intentar no parlar de la seva derrota electoral de resultats horrorosos. Que ens deixin treballar", ha dit.