Santi Vila compareix davant el comitè d'ètica del PDECat que presideix Xavier Trias

L'exdirigent nacionalista podria ser expulsat de la formació sobiranista

Vila ha donat explicacions sobre declaracions polèmiques sobre els seus excompanys del Govern

zentauroepp40569786 barcelona  17 10 2017   el conseller santi vila antes de la 171031100010

zentauroepp40569786 barcelona 17 10 2017 el conseller santi vila antes de la 171031100010 / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO

L'exconseller del Govern de Carles Puigdemont Santi Vila ha comparegut aquest divendres davant el comitè d'ètica del PDECat, on ha donat explicacions sobre les declaracions públiques que va fer després de dimitir del Govern el 26 de novembre, el dia abans que el Parlament proclamés la independència. Vila s'enfronta a la possible expulsió del partit per diverses declaracions crítiques amb els seus ja excompanys del Govern en relació amb els passos fets cap a la proclamació de la independència.

Segons han explicat fonts del partit a Europa Press, el comitè -que presideix l'exalcalde de Barcelona Xavier Trias- haurà de decidir si pren mesures contra Vila després d'afirmar que al Govern del qual va formar part hi havia companys que van exhibir "una ingenuïtat que sorprèn per l'edat que tenen".

Notícies relacionades

També va instar diversos consellers llavors a explicar-se al qüestionar que estiguessin preparats per a la independència al no tenir el control de diversos àmbits i preguntés: "¿On és la Hisenda pròpia, on és la seguretat social, el control dels ports, dels aeroports i la gestió de la mobilitat?".

Vila, que va adoptar una estratègia diferent de la de la resta d'exconsellers citats davant l'Audiència Nacional, també s'ha desmarcat radicalment de l'explicació donada per Puigdemont i els dirigents sobiranistes sobre les últimes setmanes del procés abans de la proclamació de la independència. Vila va passar una nit a la presó i després de sortir va fer diverses declaracions polèmiques a diversos mitjans de comunicació, en què apostava per un gir del sobiranisme cap a posicions més temperades i pactistes, lluny de l'unilateralisme.