EL DESAFIAMENT INDEPENDENTISTA

Campanya pel groc del procés a Twitter

Usuaris de la xarxa social defensen el color del llaç en solidaritat amb els presos per l'1-O

amarillo

amarillo

2
Es llegeix en minuts

Una campanya de suport al groc, color del llaç en solidaritat amb els líders del procés empresonats, ha aterrat a Twitter. Usuaris de la xarxa social han difós imatges amb el groc com a protagonista en senyal de protesta després que la Junta Electoral Central (JEC) hagi prohibit als membres de les meses del 21-D portar el llaç21-D que demana la llibertat dels consellers cessats i els Jordis, i que els grups municipals del PP C's a l'Ajuntament de Barcelona hagin reclamat la retirada de la il·luminació groga de fonts i edificis.

Notícies relacionades

La Comissió de Presidència del consistori va aprovar la setmana passada il·luminar amb aquest color façanes públiques i fonts per reclamar l'excarceració dels dirigents. Precisament, l'ajuntament ha hagut de retirar del balcó la pancarta que demanava la "llibertat" dels "presos polítics" per resolució de la JEC. 

El sector independentista ha reaccionat a la xarxa amb imatges i missatges de broma en què ironitzen sobre les prohibicions de la Junta Electoral. Llimones, pebrots grocs o personatges com els Simpson o Piolín inunden la xarxa acompanyats d'etiquetes com #groc, #amarillo o #llaçosgrocs.