POLÈMICA ENTORN DE LA CAMPANYA DEL REFERÈNDUM

Fiscalia cita un regidor de Badalona per desobediència en un operatiu de l'1-O

José Téllez va admetre haver tornat material a favor del referèndum requisat per la Policia Local a un grup de ciutadans

El regidor de Guanyem Badalona en Comú i tercer tinent d’alcalde, José Téllez, aquest dimarts durant una roda de premsa on va ser recolzat pels seus companys de govern.

El regidor de Guanyem Badalona en Comú i tercer tinent d’alcalde, José Téllez, aquest dimarts durant una roda de premsa on va ser recolzat pels seus companys de govern. / JORDI PUJOLAR / ACN

2
Es llegeix en minuts
J.S. / Europa Press

La Fiscalia ha citat a declarar el regidor de Guanyem Badalona en Comú José Téllez pels presumptes delictes d'obstrucció a la justícia desobediència durant un operatiu en contra del referèndum.

Els fets van succeir quan la Policia Local de Badalona va confiscar cartells a favor del referèndum, la matinada del 25 al 26 de setembre, al carrer Francesc Layret. Téllez es trobava en el lloc amb el líder d'Òmnium, Jordi Cuixart -ara empresonat- i, al negar-se la Policia Local, ell mateix va agafar el material requisat de dins del vehicle policial. El regidor ho va reconèixer sense embuts el matí següent en declaracions a EL PERIÓDICO.

 "Quan vaig arribar hi havia vint persones cridant. M'hi vaig acostar, vaig demanar a un dels policies què passava i li vaig recordar que, encara que respecti el treball de les agents, el govern local no està d'acord amb la interpretació de la circular de Fiscalia per la qual ells estaven requisant aquest material", va relatar Téllez.

El regidor, tercer tinent d'alcalde del govern de Dolors Sabater, també assegura que va comminar els agents a aplicar el criteri de proporcionalitat, ja que hi havia vint persones encerclant tres agents, i a tornar el material requisat.

"Ells s'hi van negar, la gent es va exaltar moltíssim, i jo mateix sota la meva responsabilitat, per evitar mals majors, el vaig treure del cotxe i el vaig repartir entre els presents", confirma.

Téllez: "Vaig actuar per salvaguardar drets bàsics"

En una compareixença de premsa aquest dimarts, el regidor ha defensat la seva actuació per salvaguardar uns drets bàsics que, entén, s'estaven "atacant", i lamenta que la justícia situés la Policia Local en aquell carreró sense sortida: "La Guàrdia Urbana no hauria d'estar exposada a perseguir presumptes crims com la propaganda política, la llibertat d'expressió o el dret a opinar. És una policia de proximitat que no hauria d'actuar en conflictes polítics", assegura.

Sobre el fet que aquest cas pugui acabar amb un càstig sever per a Téllez, el mateix regidor diu que se li fa "difícil d'imaginar". No obstant això, ha recordat que en aquests moments hi ha deu persones empresonades i dues d'elles, en referència als 'Jordis', també ho estan per "vetllar per la llibertat d'expressió".

Téllez insisteix que el seu cas és un conflicte estrictament "local" en què intentava "vetllar que propaganda política pogués estar en circulació". El regidor recorda que el material requisat que va originar el conflicte "són cartells. No són armes ni drogues".

El regidor de Guanyem Badalona en Comú ja ha anunciat que es personarà davant la Fiscalia aquest dijous, però s'acollirà al dret de no declarar.

Notícies relacionades

 

Més notícies de Badalona