MODERNITZAR L'ESTAT AUTONÒMIC

Rivera demana al PSOE que retiri la seva comissió territorial i l'insta a impulsar una reforma constitucional junts

El president de C's aposta per una comissió "per parlar de tota la Constitució, no només del tema de Catalunya"

1
Es llegeix en minuts

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha demanat aquest dijous al PSOE que retiri la comissió que ha impulsat al Congrés per estudiar la modernització de l'Estat autonòmic i que impulsin junts una reforma de la Constitució el 2018 que vagi més enllà de la qüestió territorial i de la situació de Catalunya.

En una entrevista a la 'Cadena Ser', Rivera ha afirmat que la iniciativa del PSOE "no és suficient" i que per això C's va votar en contra de la creació d'aquesta comissió, perquè considerava que era "un error".

En aquest sentit, ha apostat per obrir una ponència en la Comissió Constitucional de la Cambra Baixa "per parlar de tota la Constitució, no només del tema de Catalunya". El PSOE va dir en el seu moment que veia possible millorar l'autogovern d'aquesta comunitat fins i tot abans d'abordar una reforma de la Carta Magna, mitjançant l'aprovació de lleis orgàniques.

La iniciativa del PSOE "ha fracassat"

Pel líder de la formació taronja, la comissió del PSOE -en la qual no participaran ni Units Podem, ni el PDECat, ERC i PNB- "ha fracassat", perquè "no acontenta els separatistes, que volen la ruptura, i tampoc aborda els temes de regeneració que necessita aquest país".

"Per això jo li demanaria al PSOE que retirés aquesta comissió i que plantegem junts una reforma el 2018, una actualització de la nostra Constitució; de tots els aspectes, no només de l'assumpte de Catalunya", ha manifestat.

Notícies relacionades

Entre aquests aspectes ha esmentat la reforma o el tancament del Senat, la modificació de la legislació electoral, la modernització del sistema de finançament autonòmic, la supressió dels aforaments polítics o la fi de la prevalença de l'home en la successió a la Corona.

"Espero que el PP, el PSOE i Ciutadans, que som dos terços de l'arc parlamentari o més, puguem impulsar aquesta reforma", ha indicat.