RELLEU A LA CÚPULA SOCIALISTA

Núria Marín substituirà Núria Parlon a l'executiva del PSOE

L'alcaldessa de l'Hospitalet rebutja anar de número dos a la llista d'Iceta al 21-D

La regidora de Santa Coloma va deixar la direcció de Sánchez pel seu suport al 155

Pedro Sánchez, Miquel Iceta i Núria Marín, en una reunió de l’executiva del PSC 

Pedro Sánchez, Miquel Iceta i Núria Marín, en una reunió de l’executiva del PSC  / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
Jose Rico

Núria per Núria. L’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, ocuparà pròximament la plaça del PSC en l’executiva del PSOE que va abandonar la seva homòloga de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, després del suport de Pedro Sánchez a l’aplicació de l’article 155 de la Constitució. Fonts socialistes de les dues direccions consultades per Europa Press han indicat que Marín és un actiu molt important per al partit i que destaca pel seu tarannà mediador i la defensa dels valors socialistes.

Tant la direcció del PSOE com la del PSC beneeixen que Marín assumeixi el càrrec de secretària de cohesió i integració de la cúpula socialista i aposten perquè sigui ella la tercera representant catalana en l’executiva de Pedro Sánchez, juntament amb l’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, i l’exsíndic d’Aran Paco Boya.

Compatibilitat amb l'alcaldia

El PSC va plantejar a Marín dues opcions: substituir Parlon en la direcció del PSOE o ocupar la segona plaça en la imminent candidatura de Miquel Iceta en les eleccions catalanes del 21-D. L’alcaldessa de l’Hospitalet, després de reflexionar-ho amb el seu entorn, va rebutjar aquesta segona proposta, que l’hauria situat en un lloc de rellevància al Parlament, per considerar que era més difícil de compatibilitzar amb l’alcaldia.

Diverses fonts consultades destaquen que l’alcaldessa tindrà un paper molt actiu en la campanya electoral del PSC, però preservarà la seva tasca com a alcaldessa. Es tracta d’una opció similar a la que ha elegit l’exministre socialista Josep Borrell, a qui se li va oferir anar en un lloc destacat a la llista. Borrell va declinar l’oferta però es va comprometre a participar en la campanya electoral.

Notícies relacionades

Defensora del ni DUI ni 155 que va defensar el PSC, Marín ha protagonitzat diversos episodis les últimes setmanes que li han fet guanyar notorietat: va exigir al Govern central el cessament de les càrregues policials contra els veïns del seu municipi en el referèndum unilateral de l’1-O, i va demanar al ja expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, que «deixés tranquils» els alcaldes i no traslladés la tensió política als ajuntaments.