pols sobiranista

El primer ministre belga assegura que Puigdemont "serà tractat com qualsevol ciutadà europeu"

L'expresident preveu quedar-se a Brussel·les "uns dies"

zentauroepp40691536 belgian prime minister charles michel listens to the conclus171031151905

zentauroepp40691536 belgian prime minister charles michel listens to the conclus171031151905 / Geert Vanden Wijngaert

1
Es llegeix en minuts

El primer ministre belga, Charles Michel, ha assegurat aquest dimarts que Carles Puigdemont, actualment a Bèlgica, serà "tractat com qualsevol ciutadà europeu", amb "els mateixos drets i deures, ni més ni menys".

Puigdemont, contra qui s'ha obert una causa judicial a Espanya, ha anunciat des de la capital belga que s'ha traslladat a Bèlgica amb part del seu Govern "per seguretat", però sense la intenció de sol·licitar asil.

"Uns dies" a Brussel·les

Puigdemont ha dit que es quedarà almenys "uns dies" a Brussel·les, i decidirà la durada de la seva estada "en funció de com evolucionin els esdeveniments", han informat a Efe fonts pròximes al president.

Notícies relacionades

En una roda de premsa a Brussel·les, Puigdemont no ha aclarit quin serà el seu futur immediat, però ha precisat que no busca asil polític i que tornaria a Espanya si obtingués "garanties" d'un "judici just".

Internacionalització

Segons han subratllat les fonts, que no descarten una nova compareixença de Puigdemont a la capital europea, el viatge a Brussel·les parteix del seu "interès" per donar a conèixer "la situació a Catalunya a les institucions europees i a l'opinió pública internacional".