Junqueras defensa "no renunciar a les urnes per validar la República"

El vicepresident cessat demana "recompondre" una estratègia "compartida" com va proposar Albano Dante Fachín

1
Es llegeix en minuts

El vicepresident de la Generalitat cessat i líder d'ERC, Oriol Junqueras, ha demanat al sobiranisme tirar endavant una vegada proclamada la independència malgrat que s'hagi intervingut l'autonomia, i ha defensat continuar "sense renunciar mai a les urnes per validar la República, i preparant a la vegada uns futurs comicis municipals".

En un article a 'El Punt Avui', rebutja "reconèixer el cop d'Estat contra Catalunya ni cap de les decisions antidemocràtiques" que veu en el Govern central.

Teixir aliances sòlides

Davant això, planteja "recompondre" les forces independentistes i la seva estratègia, i també veu necessari anar teixint aliances sòlides amb tots els actors socials i econòmics decidits a construir un verdader Estat al servei de la ciutadania.

Avisa de decisions "que no seran sempre fàcils d'entendre" en els pròxims dies i cita el líder de Podem, Albano Dante Fachín (Catalunya Sí que es Pot), per demanar una estratègia compartida, en paraules d'aquest, a qui agraeix textualment el seu compromís inequívoc amb la llibertat i la justícia.

A més, sosté que Carles Puigdemont i Carme Forcadell són i seguiran sent el president de la Generalitat i la presidenta del Parlament, "almenys fins al dia que la ciutadania no decideixi el contrari en unes eleccions lliures".

Crítiques al PP i al suport del PSOE

Critica que l'Executiu del PP "ha entrat a Catalunya" amb el suport del PSOE i amb l'objectiu de controlar els mitjans de comunicació, intervenir el sistema educatiu i posar al seu servei els cossos policials, i l'acusa de perjudicar la societat catalana canviant la llei per facilitar el canvi de seu social d'empreses.

"Arriben a l'extrem de pressionar grans empreses per emportar-se-les de Catalunya", fet que emmarca en un procés d'involució de l'autogovern que veu des de fa anys i que busca la subordinació de les autoritats catalanes, assegura.

Notícies relacionades

"Mai ens han intentat seduir sinó que han volgut resoldre el malestar creixent a Catalunya amb arrogància i visceralitat", i recorda les càrregues policials en el referèndum i la presó per als presidents de l'ANC i d'ÒmniumJordi Sànchez Jordi Cuixart, cosa que contrasta amb el referèndum pactat que hi va haver a Escòcia.

"Tant és, pel Govern espanyol, que la majoria de catalans vulguin votar" o si el Parlament aprova mesures contra la pobresa energètica -subratlla-, perquè les decisions que no comptin amb l'aval del PP i el PSOE no són autoritzades, lamenta.