REACCIONS A L'APLICACIÓ DEL 155

Els ultres pressionen Rajoy perquè empresoni Puigdemont

Diversos milers de persones, entre ells Cristina Cifuentes, es concentren a Madrid per la unitat d'Espanya

zentauroepp40716287 madrid unidad espaa171028134601

zentauroepp40716287 madrid unidad espaa171028134601 / JUAN MANUEL PRATS

1
Es llegeix en minuts
Mercedes Jansa

Diversos milers de persones s'han concentrat aquest migdia a la plaça de Colón de Madrid per aplaudir les crides que dirigents de la fundació per la defensa de la unitat d'Espanya (Danaes), d'extrema dreta, han fet al Govern del PP perquè empresoni Carles Puigdemont.

La majoria han anat amb banderes d'Espanya a la plaça, que no s'ha omplert com altres vegades, al ritme del 'Viva España', de Manolo Escobar, que ha sonat per megafonia abans i després de l'acte. També s'han vist cartells tractant els membres de la Generalitat cessats de colpistes.

Cap retrocés

Els intervinents, entre ells el president d'Intereconomía, Julio Ariza, els periodista d'aquest grup Cake Vinuesa i Luis del Pino i el dirigent de la fundació convocant i del partit Vox, Santiago Abascal, han tingut moltes referències al terrorisme etarra. Però en relació amb Catalunya han reiterat un missatge a Mariano Rajoy: "Estem darrere de vostè perquè apliqui la llei i per impedir-li que retrocedeixi. No li consentirem que sigui feble".

Notícies relacionades

Abascal, en concret, ha rebutjat la convocatòria d'eleccions perquè "no hi ha temps per celebrar-les amb garanties". Per això ha insistit en el seu missatge a l'Executiu: "Estarem alerta per assegurar-nos que no hi hagi impunitat".

Cristina Cifuentes, presidenta de la Comunitat de Madrid, ha escoltat aquests missatges des de la primera fila, fins on han arribat els xiulets de rebuig quan s'ha esmentat el ministre d'Educació, Íñigo Méndez de Vigo, per negar aquesta setmana al ple del Congrés que a les escoles catalanes hi hagi adoctrinament en favor de la independència.