Nova jornada de vaga a les universitats

Convocada per a aquest migdia una manifestació a la plaça Universitat

Manifestació d’estudiants a Barcelona. / JULIO CARBÓ

1
Es llegeix en minuts

Els estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) han iniciat el segon dia de vaga contra l'aplicació de l'article 155 amb més seguiment i menys accions de protesta que ahir.

La vaga va començar dimecres i s'allargarà fins a aquest divendres, mentre que aquest dijous s'uneixen a la protesta la resta d'universitats catalanes convocades pel col·lectiu Universitats per la República per rebutjar la intervenció de les institucions catalanes i exigir la proclamació de la independència.

Uns 200 alumnes han tornat a passar la nit a la facultat de Lletres i a primera hora del matí s'han dirigit a la plaça Cívica del campus amb bengales, on han despenjat entre aplaudiments i crits d'independència un cartell en què es llegia 'Règim del 78'.

Una pancarta que n'ha descobert una altra en què es llegia 'República ara; del poble i per al poble', mentre que els estudiants, a diferència d'ahir, no han tallat l'AP-7 ni la B-30, fortament custodiada avui pels Mossos d'Esquadra.

Així mateix, tampoc s'ha tallat l'accés a peu als Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) des del campus, després que ahir hi hagués moments de tensió amb els alumnes que volien anar a classe, i els estudiants en protesta s'han tornat a distribuir en piquets informatius per les facultats.

Manifestació

Notícies relacionades

"Avui assenyalem Espanya com un estat feixista i opressor per aplicar el 155 i haver ficat a la presó Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, i al mateix temps demanem a la Generalitat que proclami la república per començar a construir el model de país que volem", ha explicat Cèlia Appel, portaveu dels estudiants en protesta.

Després que el primer dia de vaga el seguiment a les aules fos irregular, avui s'espera que els estudiants secundin molt majoritàriament la protesta perquè es porta a terme a tot Catalunya i hi ha convocada una manifestació unitària a les 12.00 hores a la plaça Universitat de Barcelona.