REACCIÓ

La CUP fa una crida a la "desobediència civil massiva" davant "l'agressió" de l'article 155

Els anticapitalistes insisteixen que el Parlament ha de proclamar la independència com més aviat millor

zentauroepp39287558 barcelona  13 07 2017 ple parlament   anna gabriel y los dip170715165050

zentauroepp39287558 barcelona 13 07 2017 ple parlament anna gabriel y los dip170715165050 / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La CUP ha fet aquest dilluns una crida a la "desobediència civil massiva" davant l'aplicació pel Govern de l'article 155 de la Constitució, que ha qualificat com "la màxima agressió contra els drets civils, individuals i col·lectius del poble català des de la dictadura franquista".

En un comunicat que encapçala amb l'epígraf 'Contra l'agressió del 155, República, autoorganització, autotutela, resistència des del municipalisme i internacionalisme', la CUP assenyala que aquests àmbits "són les puntes de llança d'aquesta lluita no violenta per rebutjar l'aplicació de l'article 155 de la Constitució espanyola i per arribar a  la llibertat col·lectiva".

El partit anticapitalista assenyala que es tracta "d'una setmana crucial per al futur de Catalunya" i acusa "el Govern de Mariano Rajoy, amb el suport de Ciutadans, del PSOE i del borbó, d'eliminar l'autogovern i d'intervenir les principals institucions, entre elles el Parlament".

"Una agressió -continua el comunicat- dirigida contra la majoria independentista, però també contra la resta de la ciutadania no independentista" i que "trobarà una resposta en forma de desobediència civil massiva per part de la ciutadania".

Accions durant aquesta setmana

Notícies relacionades

La CUP anuncia que, en aquest sentit, durant aquesta setmana "s'aniran presentant iniciatives concretes en aquests àmbits".

Per una altra part, la CUP insisteix que no comparteix "l'estratègia d'anar a remolc de les decisions que pren el Govern espanyol". "La declaració de la república està plenament legitimada pels resultats del referèndum de l'1-O i, com ja hem dit en múltiples ocasions, apostem perquè el Parlament faci la proclamació com més aviat millor", afegeix.