comunicat professional

Els treballadors de Catalunya Ràdio rebutgen l'aplicació del 155

Defensen la veracitat i objectivitat dels continguts que difonen en la seva programació

zentauroepp25606217 barcelona 07 04 2014 politica joan herrera jordi turull mart171022115257

zentauroepp25606217 barcelona 07 04 2014 politica joan herrera jordi turull mart171022115257

1
Es llegeix en minuts

El consell professional i el comitè d'empresa de Catalunya Ràdio ha expressat el seu malestar per l'efecte que l'aplicació de l'article 155 de la Constitució tindrà sobre els mitjans públics de comunicació. En un comunicat destaca que l'acord del Consell de Ministres en què es justifica el control d'aquests mitjans, per garantir la transmissió d'una informació "veraç, objectiva, equilibrada i respectuosa amb el pluralisme polític..." és un insult a la professionalitat de tots els treballadors de Catalunya Ràdio.

"Sempre hem treballat amb llibertat i, si en alguna ocasió s'ha detectat alguna anomalia, ha sigut denunciada al consell profesional i s'ha resolt a l'instant", afirma el comunicat. Els treballadors de l'emissora pública subratllen que la mateixa existència d'aquest comitè professional, els membres del qual s'elegeixen democràticament, "és una garantia del pluralisme i la neutralitat del mitjà de comunicació que representem", afirmen.

Informació veraç

S'insisteix, així mateix, que la informació que transmet els treballadors de Catalunya Ràdio "és i serà veraç, objectiva i equilibrada", i que això queda acreditat en els informes d'observança del pluralisme del Consell de l'Audiovisual de Catalunya i en les enquestes periòdiques del CEO i del CIS.

"Que el text parli d''equilibri territorial' com un altre valor a garantir i defensar només pot ser degut a l'absolut desconeixement per part dels membres del Consell de Ministres de la nostra feina dia a dia", afirma el comunicat dels treballadors.

Notícies relacionades

Els periodistes de l'emissora adverteixen que rebutgen la possibilitat que s'assigni la direcció d'aquest mitjà a una persona aliena que no hagi passat el tràmit de ser proposada pel consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisual i que no estigui avalada pel Parlament.

El comunicat acaba retraient al Govern espanyol que es vulgui posar un director per a l'emissora "saltant-se tots els tràmits democràtics i legals".