Sánchez fa pinya amb el PP: "De discrepàncies sobre integritat territorial, cap"

"El secessionisme és el 'brexit' de Catalunya", assegura el líder de l'oposició al congrés dels socialistes murcians

Assenyala que l'única disjuntiva es dona entre "girar l'esquena a Espanya" i "defensar la Constitució"

undefined40627433 gra190  cartagena  21 10 2017   el secretario general del ps171021201522

undefined40627433 gra190 cartagena 21 10 2017 el secretario general del ps171021201522 / Marcial Guillen

1
Es llegeix en minuts
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +

Pedro Sánchez s'ha desplaçat a Cartagena aquest dissabte, dia en què el Consell de Ministres ha activat per primera vegada en la història l'article 155 de la Constitucióarticle 155 de la Constitució, per participar en el congrés dels socialistes murcians. La suspensió de competències autonòmiques a Catalunya ha sigut acordada entre Mariano Rajoy i el secretari general del PSOE, però Sánchez, l'acte del qual ha tingut lloc abans de la compareixença del president del Govern, ha evitat entrar a valorar-les. En canvi, ha fet pinya amb el PP en un moment tan excepcional com aquest. “De discrepàncies amb el PP n'hi haurà moltes. Però de discrepàncies sobre la integritat territorial d'Espanya, cap”, ha dit el líder socialista.

“El PSOE s'enfronta a una disjuntiva: triar entre girar l'esquena a Espanya i prolongar aquesta agonia, que l'únic que fa és desestabilitzar la política i l'economia i fracturar la convivència, o bé defensar la Constitució de la millor manera: posant fre a qualsevol ruptura unilateral de la nostra convivència. El PSOE opta per aquesta opció, per defensar la Constitució”, ha explicat Sánchez.

Notícies relacionades

En un discurs de mitja hora, el líder socialista ha transmès fe que el seu partit tornarà a governar Espanya, ha carregat contra el Govern pel rescat bancari i ha defensat l'Estat del benestar, deixant per a l'últim tram els missatges sobre la crisi territorial.

"Autogovern sense comparació"

“En un dia tan singular per a la Constitució i per al país, vull dir que si alguna cosa hem après al llarg de la nostra història és que la democràcia i la descentralització sempre han anat de la mà. En una regió singular com Catalunya, s'ha disfrutat d'un autogovern sense comparació en la seva història: política cultural, lingüística, fiscal, educativa… I això és el que el secessionisme vol destruir, trencant amb l'Estatut i la Constitució. El secessionisme és el 'brexit' de Catalunya”, ha argumentat Sánchez, que aquesta setmana ha viatjat a Brussel·les per transmetre als principals líders europeus el seu suport al Govern central i el seu projecte de reforma constitucional per sanar la crisi territorial. “El que estem fent a Catalunya és defensar els valors democràtics europeus. Per això les institucions europees defensen les posicions de l'Estat social i democràtic de Dret al nostre país”, ha conclòs a Cartagena.