EL DESAFIAMENT INDEPENDENTISTA

L'ANC i Òmnium convoquen mobilitzacions de suport a Jordi Sànchez i Cuixart

L'ANC i Òmnium criden els ciutadans a participar en una aturada aquest dimarts al migdia i una marxa amb espelmes a la tarda

zentauroepp40565008 171016234320

zentauroepp40565008 171016234320

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural han convocat per a aquest dimarts diferents accions de suport als presidents d'aquestes entitats, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, respectivament, després de l'ingrés a la presó de tots dos per un presumpte delicte de sedició. Una aturada als centres de treball al migdia i una manifestació a les vuit del vespre pel centre de Barcelona són les principals accions previstes.

Després de les cassolades espontànies, quan s'ha sabut la resolució judicial, les organitzacions independentistes han difós a les xarxes la convocatòria d'una aturada al migdia als llocs de treball. Encara que inicialment també s'han convocat concentracions "pacífiques" davant de les delegacions del Govern a Barcelona, TarragonaLleida i Girona, s'han cancel·lat al cap d'una hora i mitja. 

En comptes d'aquestes concentracions, s'ha convocat una "manifestació nacional amb espelmes" per "reclamar la llibertat dels presos polítics". La marxa començarà al passeig de Gràcia amb la Diagonal i s'acabarà a la plaça de Francesc Macià. L'acció s'ha difós amb l'etiqueta #Llibertatjordis. 

A més, s'ha anunciat una "gran acció" per a aquest dimecres de la qual no s'han donat més detalls.

Notícies relacionades

Aquest dilluns a la nit, a més, s'ha animat els ciutadans a "empaperar" les ciutats amb cartells que reclamen la llibertat per a Sànchez i Cuixart.

La plaça de Sant Jaume és un dels punts calents de la nit.