HOMENATGE A COMPANYS

Colau: "Demano al PP que cessi Casado perquè no necessitem més piròmans"

L'alcaldessa de Barcelona reclama "diàleg, serenitat i solucions polítiques"

37707183621 56004708ee h

37707183621 56004708ee h

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha reclamat aquest diumenge "diàlegserenitat solucions polítiques i no judicials" per resoldre el conflicte que viu Catalunya, en uns moments que considera difícils. Ho ha dit durant una compareixença davant els mitjans després de participar en l'ofrena davant la tomba del president de la Generalitat Lluís Companys, al cementiri de Montjuïc, pel 77 aniversari del seu afusellament.

Ada Colau també ha ressaltat la importància de "respectar l'altre", qualitat que sovint no s'està donant, segons ella.

I ha dit que possibilitar el diàleg implica no creuar determinades línies vermelles: per això, considera que el vicepresident de comunicació del PP, Pablo Casado, les va traspassar al dir que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, pot acabar com Companys.

"Casado no està capacitat per parlar amb Catalunya i per a una solució democràtica. Demano al PP que cessi Casado perquè no necessitem més piròmans", ha reclamat l'alcaldessa.

Víctimes del franquisme

Notícies relacionades

Ha destacat la necessitat d'honrar la memòria de Companys i de tots els represaliats del feixisme i la dictadura: "Un poble que no té memòria no té futur. La democràcia necessita memòria".

L'alcaldessa ha participat en l'ofrena amb altres membres del govern municipal, com el primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, i el quart tinent, Jaume Asens, i s'ha trobat amb el seu antecessor al capdavant de l'Ajuntament, Xavier Trias, amb qui ha parlat uns minuts.