EL DESAFIAMENT SOBIRANISTA

Brussel·les ignora el missatge de Carles Puigdemont

El col·legi de comissaris debat "breument" sobre els últims esdeveniments a Catalunya i manté la seva confiança en Mariano Rajoy

1
Es llegeix en minuts
Silvia Martinez
Silvia Martinez

Periodista

ver +

La Comissió Europea està seguint atentament els esdeveniments a Catalunya i a Espanya però el discurs de Carles Puigdemont d'aquest dimarts davant el Parlament i la suspensió de la declaració unilateral d'independència no han modulat gens ni mica el seu missatge: confiança absoluta en Mariano Rajoy i suport a l'ordre constitucional intern d'Espanya.

Notícies relacionades

“Recolzem els esforços per superar la divisió, fragmentació, garantir la unitat i el respecte a la Constitució espanyola”, ha explicat el vicepresident, Valdis Dombrovskis, després de la reunió setmanal celebrada pel col·legi de comissaris. El dirigent conservador letó ha explicat que els comissaris han debatut “breument” sobre els últims esdeveniments a Catalunya però el seu missatge ha sigut molt similar a l'ofert en els últims dies.

“Reiterem la crida a respectar plenament l'ordre constitucional espanyol”, ha respost, interrogat sobre la valoració que fa la Comissió Europea del que va passar ahir al Parlament. Encara més, la Comissió Europea ha subratllat que segueixen confiant en les institucions espanyoles, en el primer ministre, Mariano Rajoy, “amb qui el president Juncker està en contacte permanent”, i en totes les forces polítiques “que treballen per trobar una solució en el marc de la Constitució espanyola”.